היום כמעט כל אדם שני ברחוב יודע דבר או שניים לגבי החשיבות והיתרונות העצומים של נטילת פרוביוטיקה. כמעט כל רופא שרושם למטופל שלו אנטיביוטיקה, טורח מיד לרשום לו גם מרשם לפרוביוטיקה, כדי לאזן את הפעילות הקטלנית של האנטיביוטיקה. מדובר למעשה על קפסולה שמכילה מיקרואורגניזמים חיים, אשר אמורים לתמוך בפעילות התקינה של הגוף שלנו. היום ידועים מינים שונים של חיידקים, אשר תורמים לבריאות ולתקינות של מערכת העיכול ומערכת החיסון, כמו למשל החיידקים: ביפידובקטריום, לקטובצילוס, סקרומיצס בולרדי וכדומה. חיידקים אלו יכולים להיות יעילים במיוחד במחלות שונות, הם מקלים על הסימפטומים ואף יכולים למנוע מראש את התפתחות הבעיה. מחקרים רבים שנעשו בתחום תומכים במתן טיפול פרוביוטי במקרים של שלשלולים חריפים, תסמונת המעי הרגיש, מחלות דלקתיות של המעי וכדומה.
מה כדאי לכם לדעת לגבי השימוש בפרוביוטיקה?
שיטת הפעולה של הטיפול הפרוביוטי יכולה להיות שונה מזן אחד של חיידקים למשנהו, כאשר בדרך כלל מדובר על שילוב של מספר שיטות שונות. למשל, אם לוקחים טיפול פרוביוטי כדי למנוע או כדי לטפל בזיהום במערכת העיכול, דבר שבדרך כלל מתבטא בשלשולים חריפים או בהקאות – שיטת הפעולה תהיה בדרך כלל תחרות ישירה בין החיידקים הפרו ביוטיים לבין החיידקים הפתוגניים. בנוסף לכך, הוכח כי החיידקים הפרו ביוטיים מסוגלים להוריד את רמת החדירות של המעי ומסוגלים לצמצם את הפרשת החומרים, שגורמים להופעת דלקתיות במקום. חיידקים פרוביוטיים איכותיים ויעילים, יהיו עמידים לחומציות של הקיבה ולמיצי המרה שהגוף שלנו מפריש. רק בצורה כזו, הם יוכלו לשרוד את המעבר ממערכת העיכול העליונה לכיוון המעיים. היות וחיידקים אלו לא נוטים להישאר במערכת העיכול שלנו לאורך זמן, יש צורך בנטילה קבועה של הקפסולות. חשוב לציין כי נטילה של חיידקים פרוביוטיים אינה כרוכה בסיכונים או בהופכת תופעות לוואי מיוחדות.
לסיכום, נטילת פרוביוטיקה באופן קבוע היא הוכחה בתור הדרך הטובה ביותר לשמור על מערכת החיסון ומערכת העיכול. ככל שמדובר על מינון גבוה יותר, כך ההשפעות יהיו מהירות ויעילות יותר. ניתן לקחת טיפול פרוביוטי כאשר סובלים מהפרעות עיכול או בזמן נטילת אנטיביוטיקה, כדי להקל על הסימפטומים.