אם אתם מתייחסים לבישול ברצינות ויש לכם כלי בישול באיכות גבוהה, תרצו ללא ספק להשאיר אותם שמורים ולשמור עליהם במצב מצוין. והפעם – איך תשמרו על סכיני המטבח שלכם בצורה הנכונה.
הפרדה נכונה
כלל חשוב שיאפשר לכם לשמור על סכיני מטבח מנזקים שונים הוא לשמור אותם בנפרד. אם הם שמורים במגירה, את תניחו אותם ביחד עם כלים אחרים. המגע בין הכלים השונים עלול להזיק ולפגוע בסכין וחבל.
סטנד או מגנטים
אם אתם רוצים גם לשמור על סכיני המטבח שלכם וגם להתגאות בהן, אל תשמרו אותן בתוך מגירה או על מדף. תוכלו למקם אותן בתוך סטנד סכינים ייעודי או במתקן מגנטים לסכינים. כך הן שמורות היטב, נוחות לשימוש ותמיד בהישג יד. כך גם האביזרים הללו הופכים לפריט עיצובי, שכיף להתגאות בו.
השחזת סכיני המטבח
טפלו ותחזקו נכון את סכיני המטבח, בצורה נכונה. הקפידו להשחיז אותן כאשר הן לא חדות מספיק והשתמשו בכלי השחזה איכותיים. הפתרונות הטובים ביותר הם אבני השחזה או מוטות השחזה מפלדה. אל תשחיזו לעיתים קרובות ללא צורך אלא רק כאשר הסכין לא חותכת בצורה חלקה וטובה.
השתמשו בקרש חיתוך מקצועי
שמירה על הסכין תיעשה גם על ידי שימוש בקרש חיתוך מקצועי. מומלץ שלא לחתוך ישירות על משטח קשה מדי. קרשים שעשויים עץ, בוצ'ר איכותי או קרשים סינטטיים מאיכות טובה יוכלו לעזור לכם לשמור על הסכין לאורך זמן.
השתמשו בסכין אך ורק על פי ייעודה
המהדרין משתמשים בסט סכינים טוב. כך אפשר להשתמש בצורה הכי טובה, בכל סכין וסכין. חיתוך בשר, עופות, דגים, ירקות קשים, פקעות וכדומה – כל חומר גלם, באמצעות סכינים שמעוצבות ובנויות בדיוק לשם כך.
הזמינו סכין שף עם חריטה >>>