מתי צריך רופא תעסוקתי? ומדוע כדאי לבחור רופא מומחה וטוב? אם נפצעתם בתאונת עבודה, או שחליתם במהלך העבודה ומצבכם הרפאי הוחמר – חשוב להכיר את המושג לעומק, ולדעת מתי רופא כזה יוכל לסייע לכם לקבל את מה שמגיע לכם.
במדינת ישראל, ישנם עובדים במגוון תעשיות, החל מתעשיות הייצור, מעבודה בהייטק, במכירות, במתן שירות ובשאר תחומים כאלה ואחרים. בכך מוצאים עצמכם נשים וגברים, בני נוער וחיילים משוחררים ואף קשישים – עובדים בשלל משרות מגוונות. עם זאת, במהלך העבודה, או בדרך אליה: ישנן לא מעט תאונות שעלולות להתרחש, בעוד שישנן גם מחלות מקצוע שהתפתחו או הוחמרו במהלך שנות העבודה.
מה עושים במקרה של תאונה או מחלת עבודה?
במקרים כאלה, חשוב להכיר את המושג 'רופא תעסוקתי' בעוד שקבלת חוות דעת מרופא תעסוקתי, חשובה מאד בנוגע אל גובה הפיצוי שתקבלו בעת תאונה, או מחלה. האבחון וחוות הדעת חשובים גם להמשך או לקבלת קצבה מהמוסד לביטוח לאומי, (הביטוח הלאומי מבטח את כלל השכירים במדינה והוא מעניק קצבאות במקרים של אובדן כושר עבודה). בעוד שבאמצעות קבלת סיכומים מידע וחוות דעת של רופא מומחה – ניתן יהיה להגיש בהמשך גם תביעת נזיקין ודרישה לקבל פיצוי מחברות ביטוח פרטיות, ומחברת הביטוח של המעסיק.
קווים לדמותו של רופא תעסוקתי
רופא זה נועד כדי לבצע בדיקות בקרב עובדים ושכירים, וזאת כדי להעריך את הכשירות שלהם להמשיך, או לא להמשיך במקום העבודה. הרופא הוא מומחה שאושר לתת חוות דעת על ידי המוסד לביטוח לאומי, והוא נמצא ברשימת הרופאים המומחים שאליהם ניתן לגשת, על מנת לקבל את חוות הדעת הדרושה.
בעת הבדיקה, שואל הרופא את הנבדק שאלות לגבי יכולות התפקוד והכשירות הנפשית שלו, בעוד שהוא מבצע את כלל הבדיקות, על מנת לגבש חוות דעת אמיתית ונכונה.
היכן אפשר למצוא רופא כזה?
כדי למצוא רופא תעסוקתי, ניתן לגשת אל קופות החולים, אל מכונים פרטיים, כמו גם אל הרופאים של המוסד לביטוח לאומי. עם זאת, חשוב בעת הגשת התביעה לחברת הביטוח הפרטית או בעת הגשת תביעה לביטוח הלאומי: לקבל המלצה על רופא מומחה וזאת מעורך דין, או מאדם שאתם מכירים אשר עבר חוויה דומה.
חשוב לדעת!
רופאים תעסוקתיים אשר נמצאים בקופות החולים, הם אלה שכדאי לגשת אליהם בעת צורך בחוות דעת על אובדן כושר עבודה, או מחלת תעסוקה. רופאים אלה עובדים בהתאם לחוק ועליהם להעניק שירות ללא תשלום, לחברי קופות החולים.
הרופא יקבע את מידת הנזק שנגרם לגוף, הוא יאבחן את מחלת המקצוע, בעוד שקופות החולים מקצות רופאים שיבצעו בדיקות תקופתיות בעובדים אשר חשופים לחומרים שעלולים לגרום להם לנזק בריאותי.
לסיכום, אם עליכם לקבל חוות דעת מומחה בנוגע למצבכם הגופני – מומלץ לפנות תמיד אל רופא מומחה, אמין שעובד באופן ישר וחוקי.