סינון אור כחול – זה אפשרי

סינון אור כחול

מציצים בטלפון כדי לקרוא את המייל שהגיע בדיוק כשנכנסתם למעלית? הדלקתם את הטלוויזיה בערב כדי לצפות באח הגדול? אוהבים להריץ את הסטורי של כל החברים באינסטגרם לפני השינה? בכל אחת מהפעולות האלה חשפתם את העיניים לקרינת האור הכחול.

אור כחול הוא החלק בקשת הצבעים שאחראי לצבעים הכחולים-סגולים. כל מה שנראה לנו כחול למעשה מחזיר אור כחול. החשיפה הטבעית אליו חשובה ושומרת על איזון ביולוגי. בזכות האור הכחול, שהוא חלק בלתי נפרד מקרני השמש, הגוף שלנו יודע מתי יש אור בחוץ ומתי יורדת החשיכה. וכשאין כבר אור כחול, הגוף מייצר הורמון שנקרא מלטונין, שגורם לנו להרגיש מנומנמים.

קראו כאן https://opticadoron.co.il/multifocal על עולם המולטיפוקל

הבעיה היא שאנחנו נחשפים לאור כחול באופן מלאכותי. כל מסך שנמצא סביבנו מפיץ אור כחול. מעבר לבעיות השינה שהחשיפה הזו גורמת להן, ושהוכחו מחקרית, יש לכך השפעות בריאותיות. מחקרים עדכניים מראים שחשיפה לאור כחול מסוכנת לעין. בין היתר, אור כחול עלול להוביל למות תאים ברשתית שאחראיים על קליטת האור בעין.

למה אור כחול הוא מסוכן?

כל הצבעים שאנחנו רואים הם למעשה גלי אור בתדר מסוים. התדרים של האור הכחול הם נמוכים למדי, בין 380 ל-500 ננומטר. בשל אורך הגל הקצר של האור הכחול, יש לו אנרגיה גבוהה יותר. לכן, הוא נחשב למזיק פוטנציאלי ולגורם אפשרי לפגיעה ברשתית.

מעבר לסכנות הרחוקות, האור הכחול פוגע בנו ביומיום. חשיפה לאור כחול גורמת לטשטוש בראייה, עייפות וכאבי ראש. כמו כן, יכולים להופיע גם יובש וגירוי בעיניים או קשיי מיקוד ראייה.

איך מגנים על העיניים מפני אור כחול?

עם הגילויים בנושא הסכנה שבחשיפה לקרינת האור הכחול, החלו יצרני העדשות לחפש פתרונות לסינון הקרינה עם פגיעה מינימלית באיכות הראייה. כיום ניתן למצוא עדשות משקפיים שחוסמות אור כחול. חלקן חוסמות את הקרינה ב-100% וחלקן רק מסננות אותה באחוז נמוך יותר. משום שהנושא עדיין לא נמצא בשלבי מחקר מתקדמים ואין הסכמה מוחלטת לגבי מידת הפגיעה של האור הכחול בעין, עוד אין תקן קבוע לנושא. לכן כדאי לשאול את האופטומטריסט של אופטיקה דורון באתר https://opticadoron.co.il על מידת החסימה של העדשות שאתם רוכשים.

עדשות משקפיים נגד אור כחול מקלות על העיניים ומונעות נזקי ראייה בטווח הרחוק. הן מומלצות מאוד למי שעובדים שעות ארוכות מול מסך מחשב ויכולות לשפר את התחושה בסוף היום. כמובן, העדשות גם מסייעות למנגנון השינה שלנו לעבוד כמו שצריך, משום שבשעות הערב לא מגיע לעיניים שלנו אור כחול מכל המסכים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *