חיתוך שורשים בביוב

חיתוך שורשים בביוב

בעבר כדי להשתמש במים לצרכים חיוניים כמו רחצה, ניקיון וכמובן שתייה היו צריכים ללכת מרחקים ארוכים כדי לשאוב מים מקרקעית האדמה. כיום אף אחד מתנו לא צריך להרחיק כדי להגיע למים זורמים, ופשוט צריך לפתוח את ברז המים שנמצא באחד מהחדרים בבית.

המים מגיעים אל הברז בצורה מהירה באמצעות צינורות מים ארוכים שמובילים אותם ממקורות ומאגרי מים שונים ועד אלינו. הצינורות מורכבים מכמה מקטעים, כאשר חלקם מצויים עמוק בתוך האדמה כדי שלא יפגעו בנראות האסתטית של הנוף או יפריעו לאורח החיים השגרתי בערים ויישובים מאוכלסים.

למעבר צינורות המים בתוך האדמה יש יתרונות רבים, אך יחד עם זאת הם חשופים לעיתים למפגעים טבעיים של שורשי צמחים העלולים להזיק להם ולמנוע מעבר מים תקין בהם.

> הכירו את רובוטק איתור נזילות מים

כיצד גדלים שורשים בביוב?

עצים וצמחייה גדלים ומתפתחים באמצעות שורשים הניטעים באדמה, ממנה הם מוזנים באופן קבוע ומצליחים לשגשג ולגדול גם ללא צורך בהשקיה יזומה. שורשים אלו גדלים ומתארכים ככל שהצמח גדל בהדרגה, ולכן כאשר צמחים מצויים בקרבת צינורות מים המצויים באדמה – שורשיהם עלולים לחדור מבעד לצנרת ולהמשיך לצמוח בתוכם ולהגיע אף אל ביובים מרכזיים.

מהן ההשלכות של צמיחת שורשים בצנרת מים?

שורשים הפוגעים בצנרת המים וגדלים בה עלולים לגרום לבעיות של סתימת הצנרת, פיצוץ ונזילת מים מהצנרת ועוד בעיות מורכבות אחרות. כיוון שצמיחת שורשים היא דבר שהטבע אחראי לו, לא ניתן לשלוט בצמיחתם במיוחד כאשר מדובר על צמחים הגדלים בטבע כמו בחורשות ויערות בהם עוברים צינורות מים. 

לכן כדי למנוע פגיעה כזו בצנרת ומצד שני לשמור על צמיחתם הטבעית של עצים וצמחים, חשוב לטפל בבעיה בצורה מקצועית ויסודית ע"י חיתוך שורשים בביוב בשיטה מהירה וחדשנית. 

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
נוטריון לצרפתית שירות נדרש לדוברי השפה בכל העולם
במצבים והזדמנויות שונות, ישראלים רבים מוצאים את עצמם נדרשים לשירותיו של עורך דין מוסמך הרשאי להתנהל...
קרא עוד »
יול 30, 2020
צביעת בניין – המדריך לצבעי המתחיל
צביעת קירות הבניין נדרשת כאשר הצבע דוהה וגם כאשר בקירות נפערים סדקים קטנים (נימים) ו סדקים גדולים...
קרא עוד »
ספט 14, 2021
אילו חומרים צריך לקנות עבור מדפסות תלת מימד?
לא ייאמן כי יסופר. אנחנו בתקופה שאנחנו יכולים לייצר מוצרים מוחשיים. איזה טירוף של טכנולוגיה! אפשר...
קרא עוד »
אפר 13, 2021