איך תדעו שלא עובדים עליכם במוסך?

טיפול תקופתי לרכב

בחירת המוסך לטיפול ברכב שלכם היא לא תמיד בחירה קלה ולא פעם קורה שאנחנו לא באמת יודעים על מה ללכת ובמי לבחור.

יותר מידי סיפורים עוברים מפה לאוזן בין אנשים כאשר הם מדווחים על מוסכים שם 'עבדו' עליהם, רימו אותם, כאלה שלא יודעים למשל כמה עולה מצבר, מכרו להם סיפורים ואילצו אותם להחליף רכיבים שונים במכונית גם בלי שבאמת היה בכך צורך אמיתי.

אז כאן חשוב לדעת כמה דברים חשובים על מנת שלא ליפול על מוסכים בעיתיים.

סוגים של מוסכים

ישנם ארבעה סוגים של מוסכים אשר אלו פועלים בשוק.

  • מוסכי היבואן – על פי המלצות היצרנים הרי שהטוב ביותר הוא לטפל בכלי הרכב על ידי המוסכים המורשים על יי היבואן. אלו מעודכנים ומצוידים בהתאם להוראות והתקנים של היצרנים ולמעשה במסגרת האחריות, ההמלצה הגורפת היא לטפל ברכב על ידי אותם המוסכים.
  • מוסכים אשר מורשים על ידי היבואנים
  • מוסכים המורשים על ידי משרד התחבורה – חשוב לדעת כי רוב רובם של היצרנים עדיין ישמרו על האחריות גם אם הטיפולים ברכב נעשו על ידי מוסכים שהם מורשים על ידי משרד התחבורה. אז אם אין לכם מוסך מורשה קרוב לבית או שהמוסך של היבואן הוא מוסך יקר מידי לטעמכם, או שאתם סתם לא אוהבים את המוסך של היבוא, אתם בהחלט יכולים ליהנות מטיפולים במוסך שהוא מורשה על ידי משרד התחבורה. אתם ממש לא תפסידו מהדבר והאחריות על הרכב שלכם לא תיפגע.

חשוב שתדעו כי מוסך מורשה הוא  לא בהכרח מוסך יותר אמין ויותר ישר שלא ידחוף לכם מוצרים מיותרים. את תמיד צריכים לשמור על ערנות ועל אצבע על הדופק וכך תוודאו כי אכן אתם עושים מה שאתם באמת צריכים ולא מוציאים כסף על מה שלא צריך.

  • מוסכים שהם אינם מורשים – אלו הם מוסכים המכנים גם מוסכי מדרכה.

אחרי האחריות

לאחר תום תקופת האחריות, אתם חייבים לשים לב כי אתם מעניקים לרכב שלכם את הטיפול הנכון והטוב ביותר עבורו. הרכב עשוי להזדקק ליותר אך אתם צריכים לשמור כי לא ינצלו אתכם.

אולי יעניין אתכם גם: אורך חיים של מצבר רכב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *