למה צריך עורך דין בשביל הסכם ממון

מי צריך הסכם ממון

כמו בכל דבר בחיים שלנו, כשאנו מסתבכים עם חוק או נקלעים למצב של מריבה על ירושה וכן אי הסכמה על אופן חלוקת רכוש לאחר גירושין, כנראה שנרצה לשכור את שירותיו של עורך דין טוב, שיוציא אותנו מהמצב הבעיתי שנקלענו אליו.

מדוע צריך עורך דין בשביל הסכם ממון? |

כשכואב לכם הגב, האם תסכימו ללכת לטיפול אצל רופא עור אשר יבטיח לכם שהוא מבין גם בענייני גב? וודאי שלא. כשתתקלו בהפסקת חשמל בביתכם, האם תסכימו לשלם לרצף רק בגלל שהוא יטען שהוא יודע ומכיר את העבודה כדי לתקן לכם משהו משמעותי וחשוב כל כך? כנראה שגם כן התשובה תהיה לא.

אתם בטח שואלים למה צריך עורך דין להסכמי ממון, ובכן בהגיעכם לעשות הסכם ממון עם בן הזוג, דבר שישפיע על מקרה של פרידה אם דבר זה יתרחש, תרצו לעשות אותו על ידי אדם המוסמך במאה אחוז לכך, ושלו הרישיונות וההסמכה לכתיבת הסכם ממון.

מתי כדאי לעשות הסכם ממון? |

שאלה נוספת שעולה היא מי צריך הסכם ממון בכלל, התשובה היא כל חיבור זוגי או זוגיות הידועה בציבור, לפחות מבחינת נראות, יהיה כדאי מאוד לעשות הסכם ממון מסודר – דבר שימנע מכם אי נעימות וכאב ראש גדול – על כספים ורכוש שאינו יתחלק בצורה הוגנת בין בני זוג לאחר פרידה וגירושין.

בשביל למנוע מריבות ובעיות, ובמקום לבלות את חייכם בבתי משפט לענייני משפחה, כדאי שיהיה ברשותכם הסכם ממון. גם אם אתם אוהבים אחד את השני ובטוחים שלא תיפרדו לעולם, עדיין לא נוכל לדעת מה ילד יום ומכיוון שכך, רצוי לעשות הסכם ממון.

מהם האישורים הדרושים לעריכת הסכם ממון אחרי הנישואין? |

הסכם ממון צריך להיות בעל תוקף משפטי. זאת לאחר קבלת אישור בית המשפט לענייני משפחה, וקבלת אישורה של ערכאה משפטית. מטרתה היא לוודא את גמירות הדעת של בני הזוג לגבי ההסכם ולמנוע מצב שבו אחד הצדדים חתם על ההסכם שלא מרצונו החופשי.

לשם אישור ההסכם, בני הזוג יהיו צריכים להופיע בבית המשפט, אולם במקרה של היעדרות, ניתן לקבל אישור על הסכם ממון לאחר נישואין מנוטריון ללא הגעה לבית המשפט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *