רוצים לשלוח את הילד ללימודי נגינה? בוודאי אתם רוצים שהוא יצליח בלימודיו וייהנה בכל שיעור ושיעור. על מנת להבטיח כי אכן כך יהיה, עליכם לבחור בשימת לב את המורה לנגינה. רק מורה מוצלח וטוב כמו באתר הזה יוכל להנחיל לילד את תורת הנגינה ולהקנות לו את החיבה למוסיקה.
כך בוחרים מורה טוב לנגינה
- כדאי מאוד לשמוע מידידים על מורה שהם היו מרוצים ממנו. במידה ויש לכם מכר או ידיד ששלח את ילדיו ללימודי נגינה והוא היה מרוצה, זה בהחלט יכול להיות מוצא מוצלח. כי אם הוא המורה עשה היטב את עבודתו והוא ביצע את תפקידו כיאות, הוא אולי יוכל להצליח מאוד גם אתכם.
- יש לוודא התאמה בסיסית של מורה לנגינה לתלמיד. כי כולנו מודעים לכך שחייב להיות קליק בין אנשים שיושבים יחד בקביעות. במידה והילד והמורה מסתדרים זה עם זה, אוהבים את השהות המשותפת ואת הלמידה, זה נפלא. אבל אם יש מורה מוצלח ככל שיהיה, אבל מסיבה זו או אחרת הילד לא מחבב אותו, זה לא יצליח.
- הידע המקצועי של המורה משמעותי מאוד. אבל זה לא העיקר. הוא חייב להיות גם בעל כושר דידקטי מעולה. כי יש לא מעט אנשי מקצוע שיש להם המון ידע מקצועי, אבל בכל מה שקשור להנחלת ידע אין להם את היכולת הזה. אין להם כושר הסבר טוב והם לא מצליחים ללמד כמו שצריך. לכן חשוב כל כך לוודא כי אתם בוחרים מורה בעל יכולת דידקטית. כי כמו שלא כל דאון בחשבון יכול ללמד מתמטיקה, לא כל מוסיקאי דגול יוכל ללמד נגינה.
- שיעורי הנגינה אמורים להתנהל באופן קבוע ושגרתי במסגרת בית ספר למוסיקה ילדים כמו כאן. לרוב מומלץ על שיעור שבועי בו נפגשים המורה והתלמיד לשעה משותפת של למידה והנחיות לאימון במהלך השבוע. היות ומדובר על מפגש פיסי חשוב שהמורה יגור בסמיכות לבית התלמיד, וששיעורי הנגינה ייערכו במקום נגיש ונוח.
- חובה לדאוג לכך שהשיעורים יהיו נעימים והאווירה תהיה נעימה. אווירה לחוצה או מתח פוגעים בחוויית הלמידה. יש לבחור מורה נעים הליכות עם גישה לילדים.