הרעיון של לוחות מחיקים הוצג לראשונה בשנות ה-80. הם הומצאו על ידי מדען בשם ריצ'רד לידר, שניסה למצוא דרך להפוך פגישות ליעילות יותר. בניסויים שלו, הוא גילה שכאשר אנשים קיבלו לוח מחיק למשרד שהם יכלו לכתוב עליו הערות לאחר הפגישה ולמחוק אותן. זה הוביל לפיתוח של לוחות מחיקים המשמשים כיום במשרדים בכל רחבי העולם.
לוח לבן מחיק הוא כלי נהדר לישיבות צוות. הוא מאפשר לחלוק רעיונות ולדון בנושאים ובעיות עדכניות יחד עם כל המשתתפים בישיבה. הלוח יכול לשמש כלוח אינטראקטיבי, שבו המבקרים יכולים להירשם לכתוב על הלוח, או שהם יכולים פשוט להוסיף את מחשבותיהם על הלוח, שיהיה גלוי לכל מי שנמצא בחדר.
לוחות מחיקים בעידן הטכנולוגי
עם הופעת הטאבלטים הגרפיים, ישיבות הצוות הפכו להרבה יותר אינטראקטיביות ומעניינות. הלוח הלבן הוא דרך יעילה לוודא שכולם נמצאים באותו עמוד. זה מאפשר סיעור מוחות, שיתוף רעיונות וניהול דיונים על נושאים גדולים מדי עבור אדם אחד להתמודד לבדו. אחת הדרכים שבהן אנו משתמשים בלוחות הלבנים שלנו היא ללכוד הערות תוך כדי דיון בנושא או רעיון, כדי שנוכל לחזור אליהם בהמשך. ישנן אפליקציות רבות המאפשרות לנו לשמור את ההערות שלנו במחשב, אך ישנם אנשים המעדיפים להשתמש בלוח משלהם למטרה זו.
היתרונות של לוח לבן מחיק לצרכים עסקיים
חברות רבות החלו להשתמש בלוחות מחיקים לישיבות צוות. לוחות אלו נועדו להיות ניתנים למחיקה בקלות על מנת להפוך אותם לידידותיים יותר עבור כל המעורבים בפגישה. זה מקל על אנשים לעקוב אחר מה שדובר במהלך הפגישה, וגם מאפשר לאנשים ששכחו פרטים חשובים מאוחר יותר לחזור ולרענן את הזיכרון שלהם מבלי להקדיש זמן לחיפוש בתוכן הלוח הישן.
הלוח הוא כלי נהדר לישיבות צוות. לוח לבן מחיק לישיבות צוות יכול לשמש לסיעור מוחות ויצירת רעיונות חדשים במסגרת קבוצתית. ניתן להשתמש בלוח הלבן כדי ללכוד את השיחה וגם ליצור נקודות דיון חדשות. בעזרת שימוש בלוח מחיק, ניתן לערוך ישיבות צוות בצורה אינטראקטיבית יותר.