מה העונש על נהיגה בזמן פסילה?

נהיגה בשכרות

עבירה שעיקרה נהיגה בזמן פסילת רישיון נחשבת כעבירה חמורה וזלזול בבית המשפט והחלטותיו. בהתאם, העונש על עבירה זו חמור ויכול אף להגיע למאסר בפועל. במאמר זה נרחיב אודות הנושא.

פסילת רישיון והעונשים

אדם שנוהג בזמן פסילת רישיון הוא אדם שמסוכן על הכביש ואדם שמבצע פעולה זו תוך זלזול גמור בהחלטה של אותו גוף שהחליט לפסול לו את הרישיון. העונשים הנהוגים הם מקנס, פסילת רישיון ועד תקופת מאסר ואובדן הרישיון לצמיתות. הכל תלוי במצב, בהיסטוריה התחבורתית של אותו אדם וכמובן בעורך הדין שאת שירותיו הוא שכר.

נתפסתם נוהגים בזמן פסילה? צרו קשר עם עורך דין אליאס סיילס עוד היום >>> 

מצבי נהיגה בזמן פסילה

  • פסילה מטעמים רפואיים – יש מצבים בהם משרד הרישוי בשיתוף משרד הבריאות מקבלים החלטה לפסול/לשלול רישיון נהיגה משום מצב בריאות.
  • פסילה כתוצאה מעבר תעבורתי בעייתי – בדרך כלל מצבים כאלו מתרחשים לאחר שאותו נהג צובר 36 נקודות. ההחלטה על פסילה מתקבלת על ידי משרד הרישוי.
  • פסילה על ידי המשטרה – ניתן לפסול רישיון מנהלית כתוצאה מביצוע עבירות. הפסילה תיעשה על ידי קצין משטרה.
  • פסילה על ידי בית משפט – פסילה המהווה עונש כתוצאה מעבירה הנעשית תוך שימוש ברכב (אלכוהול, סמים ועוד).

חשוב לדעת שהחוק במדינת ישראל מתייחס אחרת לעבירות נהיגה ללא רישיון שנעשו על ידי מעשה קונדס של ילדים שעדיין לא הוציאו רישיון ונהגים שמצויים בפסילת רישיון משום עבירה , לבין נהגים שפשוט שכחו לחדש את הרישיון ולכן לא ידעו שהם נוהגים ללא רישיון לבין נהגים והעונשים הם בהתאם.

לכן, חשוב לפנות אל עורך דין תעבורה המומחה בנושא נהיגה בזמן פסילה וזאת על מנת שיברר האם הייתם מודעים לכך שהרישיון שלכם נפסל, שיבחן את הראיות בתיק שלכם, שינסה למצוא כשלים ושינקוט באותה אסטרטגיה אשר תוביל להקלה בעונש או לזיכוי. שיהיה בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *