היום ניתן לראות יותר ויותר מסעדות חדשות שצצות כמו פטריות אחרי הגשם. לכל מסעדה יש את הקונספט שלה, את הייחוד שלה וכמובן שהדבר בא לידי ביטוי גם בעיצוב המקום. עיצוב פנים למסעדות נחשב לאחד התחומים החמים והחשובים ביותר בעולם המסעדות, היות ובסופו של יום רוב המסעדות לא מוכרות רק אוכל, אלא את כל המכלול של החוויה הקולינרית.
המטרה היא לגרום לסועד להשתמש בכל החושים שלו, החל מחוש הראייה, חוש הריח, חוש המגע, חוש השמיעה וכמובן חוש הטעם. אך חשוב לזכור כי אומנם הטבח אחראי על סיפוק חוש הטעם של הלקוחות, אך העיצוב של המקום והמוסיקה שתבחרו להשמיע בו, תספק את שאר החושים.
לכן חשוב לתת את הדעת לסוגי הטקסטורות השונים, לגופי תאורה מיוחדים שמאירים נקודות וזוויות מיוחדות במקום, לשילובי הצבעים וכדומה.
עיצוב פנים למסעדות – טיפים שכדאי להכיר
אנשים רבים מבינים אומנם את החשיבות של עיצוב פנים מקצועי ואיכותי, אך הם לא תמיד יודעים כיצד ליישם אותו בשטח. כתוצאה מכך, ניתן לראות לא פעם כמות אין סופית של טעויות עיצוב שונות, אשר יכולות לא פעם להשפיע לרעה על התפוקה של העסק. אומנם רוב הלקוחות אינם חושבים על זה בצורה מודעת, אך כמעט כולם יכולים להעיד האם המקום שבו הם נמצאים יוצר אצלם תחושה נעימה והרמונית או תחושה של לחץ ומתח.
לכן חשוב להכיר את הטעויות הנפוצות ביותר, במטרה להימנע מהן. אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא הרצון לדחוס כמה שיותר מקומות ישיבה, דבר שיוצר תחושת דוחק וצפיפות. אף אחד לא אוהב לשבת צמוד לאדם זר, דבר שמעניק לכל החוויה תחושה של חוסר פרטיות וחדירה למרחב האישי. לכן חשוב לשמור על מרווח מינימלי בין הסועדים, במטרה ליצור תחושה נינוחה ורגועה יותר.
כמו כן, יש לתת את הדעת גם לדרכי הגישה של המלצרים ולמרחק של השירותים והמטבח מהשולחנות. אף אחד לא רוצה שיעברו לידו ללא הפסקה ואף אחד לא ישמח לשבת צמוד לשירותים או לשמוע את הקולות והצעקות שעולים מהמטבח. לכן יש צורך בתכנון מוקפד ומקצועי של עיצוב פנים למסעדות.
אורי ביטון הוא מעצב מסעדות מנוסה שיישמח לעמוד לשירותכם.