הסכם בנושא מסוים, אינו דומה להסכם בנושא אחר. מכאן חשיבותו של עורך דין מנוסה, אשר יוכל להתאים את ההסכם לנסיבותיו המיוחדות לו. בצמתים רבים בחיים שלנו, כנראה שנצטרך לערוך הסכמים. זה יכול להיות בין שותפים או במסגרת הנישואים.
מתי צריך עורך דין הסכמים |
ראשית, חשוב להבין שקיימת חשיבות גבוהה לעורך דין דיני חוזים אשר בקיא בתחום הסכמים בכל נושא שיובא לפניו. אם בחקיקה ובפסקי הדין העדכניים ביותר, שכן רבות נאמר על החשיבות של עריכת הסכם משפטי רחב היקף, ובכל זאת, ישנם המעדיפים לערוך הסכם באופן עצמאי וללא התייעצות עם בעלי מקצוע.
מהו הסכם גישור? |
הסכם גישור נערך במסגרת הליך גישור בין שני צדדים, אשר מבקשים להביא לקיצו כל מערכת היחסים הקשורה ביניהם, תוך הימנעות מיותרת מהליכים משפטיים ארוכים, סבוכים ויקרים למדי.
במסגרת הליך זה, מנסים הצדדים להגיע לפתרונות שונים, אשר יסיימו את מערכת היחסים ביניהם בצורה טובה ובכך, ימנעו מפנייה לערכאות שיפוטיות שכנראה היו רוצים לוותר עליהם..
לאחר שהגיעו הצדדים להבנות, מסכם המגשר (עורך דין מגשר) את ההבנות שהושגו ביניהם ולמעשה מתווה דרך בנוגע ליישום אותן ההבנות.
מטרת ההסכם בין שני צדדים |
המטרה העיקרית של ההסכם, הינה להביא לידיי ביטוי את כלל הסכמותיהם של הצדדים במסגרת הליך הגישור ובכך למעשה, ליצור מערכת כללים אשר הצדדים כפופים לה בכל הנוגע לסיום מערכת היחסים ביניהם.
באם הצדדים מעוניינים, יוכלו להגיש את המסמך לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני (בהסכם ממון או גירושים), ולקבל תוקף של פסק דין מחייב.
מחקרים שנערכו בתחום מוכיחים, כי הידברות אמיתית וכנה יוצרת חוזה משפטי אשר שני הצדדים מרגישים מחויבים לו וקיימת סבירות גבוהה יותר שהסכם זה יעמוד איתן לשנים ארוכות.
איך בוחרים עו"ד חוזים? |
לעיתים, הבנת הקושי ביציאה וביישום הסכם בין שני צדדים, מביא שני בעלי עניין בחוזה משותף לפנייה לעורך דין שמתמחה בתחום כמו עורך דין חוזים אדי בליטשטיין. לאחר בדיקה מעמיקה, בחירה עו"ד איכותי לחוזים, תבהיר ותשטח בעיות שהיו נראות גדולות מלכתחילה.