ניהול קונפליקטים – איך עושים את זה נכון

ניהול קונפליקטים – איך עושים את זה נכון

כל אחד מאיתנו מתמודד עם קונפליקטים מסוימים, בין אם זה בתוך תוכו ובין אם זה אחרים. לכולנו יש דעות, עמדות, כולנו בטוחים שאנחנו צודקים ואחרים טועים, רובנו גם בטוחים שאנחנו יותר חכמים מכולם. 

העניין הוא, שזה לא מוביל אותנו לשום מקום. הרי אם כל אחד יחשוב שהוא צודק וחכם, אז הוא בחיים לא יהיה מוכן לקבל את העמדה של הצד השני, הוא לא ירצה להקשיב לו, מה שאומר, אם הוא טועה הוא לא ידע את זה, והוא בטח לא יהיה מוכן להודות בכך ולשנות את דעתו. 

המשמעות של ניהול קונפליקטים זה לדעת כיצד לקחת קונפליקט קיים בתחום מסוים, ולנהל אותו באופן כזה שנוכל להפיק מהדיון, התהליך, את הדבר הטוב ביותר. אם לא נדע לעשות זאת, אז הקונפליקט ינהל אותנו, וינהל את דרך הפעולה שלנו. זה לא יקדם אותנו למטרה ולא יאפשר לנו להשיג את התוצאה הרצויה. 

כיצד זה מתנהל בפועל

נניח ויש לנו קונפליקט עם אדם מסוים. אנחנו יכולים להתווכח איתו מי צודק ומי טועה, אך עלינו להכיר בכך שהויכוח לשם ויכוח לא יעזור ואם לא נדע להקשיב לו מצד אחד ומצד שני להציג טיעונים בצורה נכונה, עם עובדות, נתונים ולא פחות חשוב, להציג טיעונים מסודרים מבחינה לוגית, הרי שאנחנו לא נוכל לנהל איתו דיון בצורה נכונה. 

ברגע שאנחנו נדע להקשיב לו ולהבין את הטענות שלו, ייתכן שאנחנו נסכים איתו וייתכן שאנחנו נדע להעמיד אותו על טעותו, בכך שנפרק את הטיעונים שלו לגורמים ונציג בפניו טיעונים אחרים שיהיו נכונים יותר. באופן כזה, אנחנו מנהלים את הקונפליקט בצורה נכונה ולא נותנים לו לנהל אותנו ולשלוט בנו. 

> הכירו את סדנת ימי שיא וכיצד היא תוכל לסייע לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *