כלורלה וספירולינה הם שני סוגים של אצות שהופכות יותר ויותר פופולריות בשל היתרונות הבריאותיים שלהן. שניהם עשירים בחלבונים, ויטמינים, מינרלים וחומרי תזונה חיוניים אחרים שיכולים לעזור במגוון בעיות בריאותיות. אמנם יש להם ערכים תזונתיים ויתרונות דומים, אבל יש כמה הבדלים ביניהם שיש לקחת בחשבון כאשר מחליטים איזה מהם לכלול בתזונה שלך.
שניהם ידועים ברמות הגבוהות שלהם של חלבון, ויטמינים, מינרלים ותרכובות מועילות אחרות. בעוד שכלורלה זמינה יותר ואפשר להשיג את זה בכל מקום, ספירולינה נחשבת לאצה הצפופה יותר ברכיבים תזונתיים.
מה זה כלורלה ומה הם היתרונות הבריאותיים שיש בה?
כלורלה היא אצה ירוקה חד-תאית עמוסה בחומרים מזינים. זהו מזון-על שהופך פופולרי יותר ויותר בשל יתרונותיו הבריאותיים הרבים. הכלורלה מכילה רמות גבוהות של חלבון, ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות. הוא מכיל גם כלורופיל, שעוזר לניקוי רעלים מהגוף ולשיפור העיכול. כלורלה הוכחה כמגבירה את רמות האנרגיה ומפחיתה את הדלקת בגוף. בנוסף, זה עשוי לעזור להפחית את רמות הכולסטרול ולהוריד את לחץ הדם.
מה זה ספירולינה ומה הם היתרונות הבריאותיים שיש בה?
ספירולינה היא סוג של ציאנובקטריה, או אצה כחולה-ירוקה, הידועה בערכה התזונתי הגבוה וביתרונות הבריאותיים שלה. זהו מקור טבעי לחלבון, ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות. הוא גם עשיר בנוגדי חמצון ויכול לסייע בחיזוק המערכת החיסונית. בגלל היתרונות הבריאותיים הרבים שלה, הספירולינה הפכה פופולרית יותר ויותר בשנים האחרונות כתוסף תזונה. בנוסף, הוא שימש לטיפול במצבים רפואיים שונים כגון אנמיה וסוכרת.
ניתן לצרוך אותו בצורת אבקה או טבליות, או להוסיף לשייקים או למאכלים אחרים. עם היתרונות הבריאותיים הרבים שלה, הספירולינה היא תוספת מצוינת לכל דיאטה. כוס אחת של אבקת ספירולינה מכילה יותר מ-3900 מ"ג חלבון.