ילדים בהורות משותפת – איך זה עובד?

הורות משותפת היא דרך חדשה להורות שצוברת פופולריות בשנים האחרונות. זוהי מערכת שבה ההורים חולקים ביניהם את האחריות לגידול ילדיהם, מבלי שיצטרכו לנהל חיים משותפים אחד עם השני. ההבדל העיקרי בין הורות משותפת להסדרי משמורת מסורתיים הוא שהיא מאפשרת להורים לשמור על קשרים עם ילדיהם גם אם הם לא גרים איתם.

בהסדר הורות משותפת, שני ההורים שותפים מלאים באחריות לגידול ילדיהם זאת מבלי שיצטרכו להיות נשואים או במערכת יחסים זוגית. הבאת ילד בהורות משותפת מאפשרת לפתח התקשרויות בריאה עם שני ההורים, ולקיים יחסים טובים יותר עם בני גילם.

ילדים בהורות משותפת – מה המשמעות עבור הילדים?

כששני הורים או יותר מחליטים להקים משפחה ולגדל ילדים יחד, ללא מעבר של תהליך רשמי או ניהול חיי זוגיות משותפים אחד עם השני, התהליך נקרא הורות משותפת. מודל זה מאפשר להורים המעוניינים בכך להביא ילדים לעולם ביחד עם שותף שימצאו לנכון, כשכל אחד מהצדדים נהנה מגידול הילד וחיי משפחה מבלי לנהל קשר מחייב עם ההורה השני.

עבור ילדים בהורות משותפת מדובר על מודל משפחתי שגרתי שאיננו שונה מחיי משפחה נורמטיביים, בנוסף לכך שהם יכולים ליהנות מכמה יתרונות בולטים שאינם מתקיימים בחייהם של ילדים מנישואים. כך לדוגמא ילד מהורות משותפת לא יצטרך לשמוע את הוריו מתווכחים על ענייני זוגיות, כסף או ניהול משק בית כיוון שהם אינם חיים יחד אלא גם מקבלים חובות וזכויות על גידול הילד המשותף עם ההורה השני.

כיצד עובד התהליך של הורות משותפת?

כיוון שהורות משותפת איננה חלק מתהליך רשמי כמו נישואין, ההורים שמעוניינים לעשות את התהליך צריכים לחתום על הסכם הורות משותפת בו כל אחד מהם מבין ומקבל את הזכויות והחובות שתקפות לגביו בנוגע לגידול הילד המשותף.

בקרו באתר של אורו הורות משותפת >>>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *