הרבה מאוד מכשירים ומוצרים זקוקים מעת לעת לתהליך כיול על מנת שהם יוכלו לעבוד בצורה תקינה ונוכל להשתמש בהם כפי שאנחנו מצפים ומעוניינים.
מדובר בתהליך אשר יש לבצע במעבדות מקצועיות עם מכשור מתאים, על מנת שיהיה ניתן לדייק באופן אופטימאלי, כך שהמכשיר יעבוד בצורה נכונה ומדויקת. התהליך חייב להתבצע על ידי אנשי מקצוע שמתמחים בכך, ויודעים כמובן כיצד להפעיל את אותם מכשירים ולהשתמש בהם בצורה נכונה ומדויקת בשביל שיהיה אפשר לבצע את הכיול כמו שצריך.
לפני שנסביר לשם מה עושים את זה ומתי, חשוב להבהיר שכיול מכשירים הוא הכרחי הן לצרכים מקצועיים והן לצרכים ביתיים. זה תלוי כמובן בסוג המכשיר ובאופי השימוש בו. לכן, ייתכן מאוד שאנחנו נצטרך לפנות אל מעבדות שמבצעות כיול גם עם מכשירים ביתיים וכן עם מכשירים שמשמשים אותנו לצרכים מקצועיים כאלה ואחרים.
מתי וכיצד נעשה את הכיול?
הכיול נעשה, כאמור, במעבדות מקצועיות שמעסיקות אנשי מקצוע בתחום ומחזיקות ציוד מקצועי מתאים. הוא נדרש במצבים שונים, למשל, כשמקבלים מכשיר חדש וצריך להכין אותו להפעלה, כאשר לא נעשה שימוש זמן רב במכשיר ויש צורך לכייל אותו לשימוש חוזר, כאשר המכשיר יוצא מכלל איפוס, או אם יש צורך להתאים אותו לתנאים מסוימים.
בין היתר, אנחנו יכולים למצוא כיול של טמפרטורות, לחות, אורך וזויות, זמן, כוח, מסה, לחץ, ואקום, נפח, ספיקה ועוד. למעשה כל פרמטר אפשרי שהמכשירים עובדים על פיהם ונעזרים בהם, מחויב בכיול מקצועי על פי פרמטרים מאוד ברורים.
לאחר סיום תהליך הכיול מתבצעת בדיקה מקיפה בשביל לוודא שאכן המכשיר מוכן להפעלה ואפשר להשתמש בו, באופן שהוא יוכל לספק תוצאות עם נתונים מדויקים.