20 שפים מובילים בעולם שכדאי להכיר

הנה כמה מהשפים המשפיעים והמהוללים ביותר ברחבי העולם מהשנים האחרונות. מחפשים מתכונים של השפים הכי גדולים? בדקו מתכונים באתר אוכל זה החיים!

הסצנה הקולינרית תמיד מתפתחת, עם כישרונות חדשים שעולים לגדולה כל הזמן. רשימה זו כוללת שפים הידועים בטכניקות החדשניות שלהם, התרומות לעולם הקולינריה ומסעדות איכותיות:

גורדון רמזי: שף בריטי הידוע באישיותו הלוהטת ובמסעדות בעלות כוכבי מישלן, רמזי הוא גם איש טלוויזיה, לאחר שהופיע בתוכניות כמו "המטבח של הגיהנום" ו"מאסטרשף".

ג'יימי אוליבר: ידוע בתור השף העירום, ג'יימי אוליבר הוא שף ומסעדן אנגלי, המפורסם במטבח הנגיש שלו ובמאמציו לרפורמה בארוחות הצהריים לילדים בבריטניה.

ג'וליה צ'יילד: למרות שהיא נפטרה ב-2004, אי אפשר להפריז בהשפעה של צ'יילד על המטבח האמריקאי והטלוויזיה. היא מוכרת בהנגשת המטבח הצרפתי לציבור האמריקאי באמצעות ספרי הבישול ותוכניות הטלוויזיה שלה.

Ferran Adrià: שף ספרדי מפורסם בטכניקות הגסטרונומיה המולקולרית החדשניות שלו במסעדה שלו, El Bulli. למרות שאל בולי סגור כעת, אדריה נותרה דמות משפיעה בעולם הקולינריה.

רנה רדזיפי: שף דני ובעלים משותף של מסעדת נומה בעלת שני כוכבי מישלן בקופנהגן, דנמרק. החדשנות והפרשנות המחודשת של רדזיפי למטבח הנורדי זיכתה אותו בהערכה עולמית.

אלן דוקאס: שף מונגסקי יליד צרפת המפעיל מספר מסעדות ברחבי העולם. דוקאס הוא אחד השפים המעוטרים ביותר עם כוכבי מישלן רבים.

ז'ואל רובושון: ידוע בתור "שף המאה", רובושון המנוח היה שף ומסעדן צרפתי שהחזיק בשיא של 32 כוכבי מישלן במסעדותיו העולמיות.

הסטון בלומנטל: שף אנגלי המפורסם בגישתו המדעית לבישול, המכונה גסטרונומיה מולקולרית. המסעדה שלו The Fat Duck בבריי, ברקשייר, זכתה בשלושה כוכבי מישלן.

תומאס קלר: שף אמריקאי, מסעדן וכותב ספרי בישול, מסעדות קלר, The French Laundry ו-Per Se, הן שתיהן מסעדות בעלות שלושה כוכבי מישלן.

Massimo Bottura: מסעדן איטלקי ופטרון השף של Osteria Francescana, מסעדה בעלת שלושה כוכבי מישלן שבסיסה במודנה, איטליה, שדורגה שוב ושוב בין הטובות בעולם.

דניאל בולו: שף ומסעדן צרפתי עם מסעדות בעיר ניו יורק, בוסטון, וושינגטון הבירה, פאלם ביץ', מיאמי, טורונטו, מונטריאול, לונדון וסינגפור. הוא ידוע בעיקר בזכות דניאל, מסעדת שני כוכבי המישלן המכונה שלו בעיר ניו יורק.

Nobu Matsuhisa: שף ומסעדן מפורסמים יפני הידוע במטבח הפיוז'ן שלו המשלב מנות יפניות מסורתיות עם מרכיבים דרום אמריקאים (פרואניים). המנה המיוחדת שלו היא קוד שחור במיסו.

Grant Achatz: שף אמריקאי הידוע בגישתו החדשנית והאמנותית לגסטרונומיה מולקולרית. הוא השף והבעלים המשותף של אלינה בעלת שלושה כוכבי מישלן של שיקגו.

אן-סופי פיק: שפית צרפתייה הידועה בעיקר בזכות שזכתה בשלושה כוכבי מישלן עבור המסעדה שלה, Maison Pic. היא האישה הראשונה שזוכה בשלושה כוכבי מישלן בצרפת מאז 1933.

אריק ריפרט: שף, סופר ואיש טלוויזיה צרפתי המתמחה במטבח צרפתי מודרני. הוא בעלים משותף של מסעדת Le Bernardin הניו יורקית, שמחזיקה בשלושה כוכבי מישלן.

פייר גנייר: שף צרפתי הידוע במטבח החדשני והאמנותי שלו. המסעדה בעלת השם שלו בפריז מחזיקה בשלושה כוכבי מישלן.

Yoshihiro Murata: שף יפני המתמחה במטבח הקאיסקי המסורתי. הוא הדור השלישי לבעלים של מסעדת מישלן בדירוג שלושה כוכבים Kikunoi בקיוטו.

דומיניק קרן: שפית צרפתייה שבסיסה בסן פרנסיסקו, היא ידועה בעיקר בזכות המסעדה שלה, Atelier Crenn, שקיבלה שלושה כוכבי מישלן.

אנדוני לואיס אדוריז: שף ספרדי הידוע במטבח החדשני שלו. הוא השף הראשי של מסעדת Mugaritz בספרד, שדורגה בעקביות בין המסעדות הטובות בעולם.

פול בוקוז: ידוע בתור "שף המאה", בוקוז המנוח היה אחד השפים הבולטים הקשורים למטבח הנובלי, שהוא פחות שופע וקלוריות מהקלאסיקה של המטבח המסורתי. המסעדה הראשית שלו, L'Auberge du Pont de Collonges, החזיקה בשלושה כוכבי מישלן ברציפות משנת 1965 ועד מותו ב-2018.

שימו לב שהדירוג ומספר כוכבי המישלן יכולים להשתנות משנה לשנה, ורשימת השפים המובילים יכולה להיות סובייקטיבית ומשתנה בהתאם לקריטריונים בהם משתמשים. קבלו מתכונים למאפים ולחמים של השפים המפורסמים בלינק https://foodislife.co.il/recipe-category/breads-and-pastries.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *