המונח "בן זוג" אינו מוגדר בחוק, אך הוא מובן בדרך כלל כמי שנשוי כדין לאדם אחר. המונח "בן זוג משותף" משמש כאשר בני הזוג חיים יחד ומקיימים מערכת יחסים רציפה במשך שנה אחת לפחות. ישנן דרכים רבות בהן ניתן להסדיר את מעמדם של בני זוג. לדוגמה, אדם יכול להסדיר את מעמדו באמצעות צוואה או כחלק מתוכנית העיזבון שלו. סוג זה של רגולציה עשוי לחול רק לאחר המוות, או שהוא עשוי לחול גם במהלך החיים עבור אנשים שאינם מסוגלים לקבל החלטות בעצמם.
מעמד בן הזוג בנוגע לחלוקת רכוש בעת פרידה וגירושין:
מעמדו של אדם כבן זוג יכול להיות מוסדר גם בחקיקה מחוזית וסוג זה של רגולציה עשויה להתרחש לפני המוות או במהלך חייו אם הפרט אינו מסוגל לקבל החלטות בעצמו. לדוגמה, חוק דיני המשפחה של קובע כללים לגבי אופן חלוקת הרכוש בין בני זוג בעת פרידה וגירושין. בן זוג משותף מוגדר בחוק כ"בן זוג בקשר דמוי נישואין שחי עם האדם השני ברציפות במשך שנה אחת לפחות". לעתים קרובות קשה לקבוע אם מישהו נשוי כדין לאדם אחר או לא. לדוגמה, חלק מהאנשים נשואים לפי חוקים דתיים או מסורתיים, ולא לפי מערכת המשפט האזרחית של ישראל . ניתן להשתמש במונח "בן זוג משותף" גם כאשר בני הזוג חיים יחד והם מקיימים מערכת יחסים רציפה למשך שנה אחת לפחות.
חוק הסדרת מעמד לבני זוג נקבע כדי להגן על התא המשפחתי של ישראל. הוא קובע את הדברים הבאים: – במקרה של גירושין זכאים הבעל והאישה לשוויון זכויות כספיות מבחינת חלוקת הרכוש. – כל צד זכאי למחצית ממה שהם משלמים לקופת החיסכון המשותפת שלו במהלך הנישואין. – אם אחד מבני הזוג מרוויח יותר מהשני, אותו בן זוג מחויב לפצות על כל הבדל בהכנסה או בקצבה שאולי הפסידו ב- הנישואים. – נפטר אחד מבני הזוג, עזבונם מתחלק לשניים. -אם אחד מבני הזוג עוזב את ישראל ו/או נפרד מבן זוגו, הם עדיין מחויבים על פי חוק לפרנס את ילדיהם כלכלית עד הגיעו לגיל הבגרות.
צרו קשר עם עו"ד זרי חזן>>>