אם את סובלת מכאבים בעת קיום יחסי מין, דעי לך שאת לא לבד. תופעה זו המשפיעה על נשים רבות. מדובר במצב בו השרירים מסביב לנרתיק מתכווצים באופן לא רצוני, מה שהופך את המגע המיני לכואב עד בלתי אפשרי. תופעה זו עשויה לגרור לחרדה ולמצוקה משמעתית. תופעה זו עלולה להיגרם כתוצאה מגורמים פסיכולוגיים, כגון חרדה או טראומה, או גורמים פיזיים, כגון מבנה אנטומי. במקרים רבים, וגיניזמוס מגיעה כתגובה לכאב מהעבר או מטראומה הקשורה למין. התופעה עלולה להיגרם גם ממצבים רפואיים שונים שהופכים את שרירי הנרתיק להדוקים יותר, כגון תפקוד לקוי של רצפת האגן. יש לציין כי לא תמיד ניתן למצוא את הגורם לתופעה זו.
אילו סוגים של וגיניזמוס קיימים?
ישנם שני סוגים של וגיניסמוס: וגיניסמוס ראשוני, כלומר כאשר אישה מעולם לא הצליחה לקיים יחסי מין שכוללים חדירה. כמו כן, קיימת תופעה נוספת הקרויה ווגינסמוס משני, כלומר, מצב בו האישה מתחילה לחוות אי נוחות או כאב במהלך יחסי מין לאחר שהצליחה לקיים בעבר יחסי מין ללא כאבים.
צרי קשר עם פרופסור יעקב בורנשטיין לקבלת ייעוץ רפואי >>>
מהן דרכי הטיפול היעילות ביותר בוגיניזמוס?
ישנם טיפולים שיכולים לעזור לך להתגבר על התופעה וליהנות שוב ממין נטול כאבים. עם הטיפול הנכון, תוכלי להחזיר את חייך למסלולם ולהרגיש שוב כמו עצמך. טיפול בוגיניזמוס כולל בדרך כלל שילוב של טיפול פסיכולוגי ותרגילים כדי לעזור להרפות את השרירים סביב הנרתיק. במקרים מסוימים, תרופות עשויות לשמש גם כדי לסייע בהפחתת התכווצויות שרירים. ניתן גם לסייע לאישה להתגבר על החרדה שלה ובאמצעות כך לגרום להרפיה בשרירי הנרתיק ויש מקרים בהם יהיה צורך בהתערבות רפואית שכוללת הזרקת בוטוקס נרתיקית. מומלץ להיוועץ עם רופא על דרכי הטיפול הטובות ביותר.