מהו חוק מעבר חצייה להולכי רגל?

כולנו יודעים כי חוצים רק בכביש, שיש בו מעבר חצייה, וכן חשוב מאד לציין כי לא רק בכבישים ללא רמזור קיים מעבר חצייה, אלא גם בכבישים מרומזרים.

ישנו סימן ברור למעבר חציה פסים לבנים אופקיים מקבילים מסומנים לכל אורך הכביש, וזהו סימן ההיכר של מעבר חציה להולכי רגל בישראל, ובנוסף יש תמרור בקרבת מעבר חצייה, ואילו בארצות אחרות ברחבי העולם הסימון הוא מעט שונה.

מעבר למידע הבסיסי הזה חשוב להבין, שיש חוקים הקשורים למעבר חציה, אז במאמר זה נדבר על חוק מעבר חציה להולכי רגל.

 

מהו החוק?

על פי החוק, מכוניות צריכות לתת זכות קדימה להולכי רגל, המבקשים לעבור את הכביש במעבר חצייה. זכות הקדימה הזו כלולה גם בצמתים, שאינם מרומזרים או ללא סימון של מעבר החצייה, כמו כן גם קיימים מעברי חצייה להולכי רגל, שהם אינם ליד צמתים, אלא על יד מקומות הומי אדם כמו למשל בתי ספר מרכזי קניות ועוד.


מעבר מוגבה

מעבר חצייה מוגבה נועד לאפשר מעבר נוח, עבור אלו המתקשים לרדת אל מעבר החצייה, כמו נכים, ונשים עם עגלות תינוק. מעבר החצייה המוגבה הוא בגובה של המדרכה,  ויש לכך שתי מטרות,  אחת היא לאפשר מעבר קל במיוחד לאלו הצריכים זאת והמטרה השנייה היא לשמש פס האטה לרכבים.

 

עקיפה לפני מעבר חצייה

החוק קובע כי אסור לבצע עקיפה לפני מעבר חצייה אדם, העובר על החוק ייקנס 5,000 שקלים.

 

חצייה בטוחה

על הנהגים לאפשר להולכי הרגל חצייה בטוחה, ולכן עליהם לחכות שהולך הרגל יסיים לחצות את הכביש, רכב שאינו מבצע זאת ייקנס ב500 שקלים.

אם הוכח שהוא בצע זאת בכוונה תחילה, מעבר לקנס של 500 שקלים הוא יקבל גם 10 נקודות, וכן רישיונו יפסל לשלושים יום.

 

למידע נוסף פנו עוד היום למשרד עו"ד תעבורה דוויק ברנט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *