כאשר זוגות מתחתנים, חלק חשוב מאירוע החתונה המסורתי הוא שהבעל חותם על כתובה אשר מהווה מסמך שמטרתו היא להקשות על הבעל להתגרש ולהבטיח את קשר הנישואין. הכתובה אמורה לדאוג לעתידה ובטחונה הכלכלי של האישה אם חלילה בעלה יעזוב את העולם. ועל כן, גם אלמנה זכאית כיום לדמי כתובה. אולם, לא פעם אישה יכולה לתבוע את דמי כתובתה גם במקרה של גירושין בהסכמה.
מהי כתובה?
הכתובה מהווה סוג של שטר חוב שבו ניתן למצוא שני סוגי חיובים המתייחסים לתקופת הנישואין או לתקופת פקיעת נישואין במקרה של גירושין או מוות. הבעל מתחייב בכתובה לדאוג לאשתו בתקופת הנישואין לכלכלה ומדור במקרה של פקיעת נישואין על מנת להבטיח את פרנסתה נקוב סכום כלשהו בכתובה אשר מתחייב הבעל להביא לאשתו במקרה שכזה. אישה כמובן יכולה לוותר על הכתובה במהלך טקס הגירושין. אם האישה החליטה שלא לוותר על כתובתה במקרה של גירושין עליה להגיש תביעה בבית הדין הרבני לדמי הכתובה. אישה מאבדת את כתובתה במקרים שונים כגון: אם החיים המשותפים של בני הזוג הופסקו באשמתה, אם בגדה בבעלה, אם עברה על דת משה וישראל, על מנהגי צניעות חברתיים ועוד קראו באתר של עו"ד גירושין יונית גזל.
מתי האישה יכולה לקבל את הכתובה?
כיום, לא כל אישה יכולה לקבל את כתובתה ולא פעם, אם הבעל מתנגד בתהליך הגירושין להענקת דמי הכתובה לאישה ניתן להגיע למאבקים ארוכים על דמי הכתובה. אולם, אישה יכולה לקבל את סכום דמי הכתובה לאחר גירושין בקלות במידה והבעל דורש להתגרש ללא הוכחת עילה כלשהי נגד האישה, אם האישה רוצה להתגרש כי התגלה שבעלה בעל מום כלשהו ולא סיפר לה עליו טרם הנישואין, או אם האישה רוצה להתגרש בשל העובדה שבעלה מסרב לקיים עימה יחסי מין או שהוא אלים כלפיה.