דלתות פנים מספקות לדייר את המרחב הפרטי שלו בכל חדר בו הוא נמצא, מחדר השירות ועד חדר השינה האישי שלו. כיצד מומלץ לבחור דלתות פנים בימינו? במאמר זה נספק המלצות על דלתות פנים לכל תחום, מחדרי השירות ועד חדרי המגורים. המאמר יחלוש על נושאים שונים כגון עמידות המעטה החיצוני, עמידות המילוי ואפשרויות שונות לגיבוש עיצוב הדלת. קריאה מהנה!
דלתות פנים לחדרים יבשים לא מאוכלסים
חדר יבש הוא חדר שאין בו מגע של רטיבות, לחות ושינוי טמפרטורה. לצורך הדוגמה, מטבח אינו חדר יבש, אבל חדר קריאה או חדר ארונות כן, אם אין בהם חלונות. במידה והחדר אינו מאוכלס, כלומר לא משמש כחדר שינה, ניתן להתאים לו דלת WPC. זוהי דלת לא אקוסטית, עם חדירת רעשים מובהקת, במילוי קרטון. כשהחדר ללא לחות וללא שינויי טמפרטורה, לא נשקפת לדלת סכנה של ביקוע על ידי הברגים של הידית, וזאת בשונה מהתקנתה במטבחים ובמקלחות, שם הידית צפויה לבקע את הדלת ולהתבסס עליה בצורה רופפת. לכן, המלצות על דלתות פנים ניתנות עבורן כאשר מדובר בחדרים אלה.
דלתות פנים למטבחים ולחדרי מגורים מאוכלסים
המלצות על דלתות פנים עבור 2 סוגי החדרים הללו מבוססות על הגנה מפני שינויי טמפרטורה והגנת אש מלאה. דלתות אלו עשויות מחומר פולימרי PVC, והמילוי הפנימי שלהן מבוסס על חומר בשם "פלקסבורד". חומר זה מספק ללקוח הגנת אש מלאה גם במקרי שריפות קשים במיוחד. לכן, דלת זו חיונית עבור מטבחים וגם בחדרי מגורים עם כיווני אוויר החשופים לשמש.
דלתות פנים לחדרי אמבטיה, שירותים וכביסה
חדרים אלו רגישים אף הם, אך מדובר בגורם שונה לחלוטין מזה שמצוי במטבח ובחדר המגורים. אם בחדרים הללו, החשש הגדול הוא משריפה, בחדרי הרחצה והכביסה החשש הוא מהצפה ורטיבות, ולכן המלצות על דלתות פנים עבורם צריכות להתבסס על הגנת מים. דלתות אלו הן דלתות פולימריות, עם חומר מילוי קלקר. הקלקר הוא המענה מס' 1 להגנת רטיבות בתעשיית הבית והוא מספק גם הגנת אש ארעית למשך 20 דקות. זוהי הדלת המושלמת לכל תא שירותים, חדר אמבטיה, וחדר שיש בו מכונות כביסה ומייבשים.