אורך החיי מצבר משתנה על פי כמה קריטריוניים עיקריים:
הערכה לפי יצרן המצברים, השפעות מנהיגה, מערכות ברכב והשארת האורות דולקים.
ישנן חברות רבות שמייצרות מצברים, חלקן מייצרות מצברים איכותיים יותר מהאחרות ויש לזה השפעה ישירה על תוחלת החיים של המצבר.
את המצברים השונים תוכלו לרכוש באחת מהחברות המובילות, המקצועיות והאמינות, שנמצאות בשוק בישראל ומספקות את שלל המצברים לפי בחירתכם.
חשוב להכיר- השפעות על תוחלת חיי המצבר
חברת ייצור- חברות הייצור מייצרות מצברים רבים ושונים בכל שנה, בהתאם לדרישות הרכבים ולביקוש מהלקוחות. תוכלו להבחין בתוחלת החיים המשוערת של המצבר לפי שנות האחריות שהיצרן מוכן להעניק לכם בעת הרכישה, ככל שתקבלו יותר שנות אחריות על המצבר, כך תדעו שהיצרן בטוח במוצר שלו ושהמצבר איכותי יותר.
למידע אודות מצברי שנפ לחצו כאן.
הרגלי נהיגה של כל רכב- כמובן, שהגורם העיקרי לשיפור תוחלת החיים של המצבר מגיע מהרגלי הנסיעה. רכב שבאופן קבוע נוסע מרחקים ארוכים, במיוחד על כבישים מהירים, גורם לכך שהמצבר טוען עצמו מחדש ללא הרף וכך, חיי המצבר נמשכים מעבר להערכת היצרן.
במצב ההפוך, רכב שנוסע מעט מאוד ובכבישים עירוניים בעיקר, יגרום לכך שחיי המצבר שלו יתקצרו.
מערכות אוטומטיות המופעלות ברכב- ישנן מערכות רבות שמופעלות באופן אוטומטי ברכב וחשוב לקחת אותן בחשבון בכל הנוגע לתוחלת חיי המצבר.
תלוי בסוג הרכב, אלה המערכות שמשפיעות בעיקר על קיצור חיי המצבר:
מערכת אוטומטית לסגירת ופתיחת חלונות.
פנסים חלשים, שנדלקים עם לחיצה על כפתור שחרור הנעילה של הרכב ונכבים רק לאחר כיבוי המנוע.
מערכות הסאונד והשמע השונות.
אפשרות לקיפול מראות בצורה אוטומטית.
השארת האורות דולקים לאורך זמן- כשמשאירים את אורות הרכב דולקים ללא נסיעה וללא טעינה עקבית של המצבר, נוצר מצב שבו המצבר מתרוקן מהנוזלים שמאפשרים את הפעלתו וכך, לא יהיה ניתן להניע את הרכב.
יש לשים לב שניתן "להחזיר לחיים" את המצבר, בסיוע של רכב אחר שיתחבר מהמצבר שלו למצבר שלכם בעזרת כבלים ויאפשר לכם להניע את הרכב. לאחר מכן, יהיה עליכם לנסוע בדרכים מהירות כדי להטעין את המצבר מחדש.