מה עושה עו"ד תכנון ובניה?

לא כל עורך דין בתחום הנדל"ן עוסק באופן קבוע בתחום התכנון והבניה. בנושאים כגון הקמה של מבנה, תוספת בניה, ביצוע שינויים – כל אלה מתבצעים רק לאחר הגשת תוכניות ואישורן בוועדות התכנוניות. אולם לא הכל עובד בצורה חלקה ולעיתים קרובות ישנן הסתייגויות או התנגדויות. במקרים רבים, נעזר הציבור בעורך דין בתחום זה. נסביר מה עושה עו"ד תכנון ובניה, בתוספת כמה דוגמאות. 

  1. בקשה לקבלת הקלות – עו"ד תכנון ובניה יכול להגיש עבור לקוחותיו בקשות לקבלת הקלות, לאחר קבלת סייגים מועדת התכנון והבניה. יש לנמק בצורה מפורטת את הסיבות להקלות, שיכולות להביא לחיסכון ניכר בכסף ובזמן. 
  2. הגשת התנגדויות – עו"ד תכנון ובניה יכול להגיש בשם דייר אחד או כמה וכמה דיירים התנגדות לתוכניות בניה שהופקדו בוועדה, לאחר אישורן. ההתנגדויות יכולות לחול על רקע ירידה בערך הנכס שיגרם בשל הבניה או על רקע פגיעה באיכות החיים מסיבה הקשורה לתוכנית שאושרה. 
  3. פניה בעתירה מנהלית – עתירות מנהליות יכולות להיות מוגשות בעניין תכנון ובניה, לרבות ייצוג משפטי מול בית המשפט (ליטיגציה בנושאי תכנון ובניה). 
  4. השגת פיצוי בשל ירידת ערך במקרקעין – אדם נוכח לדעת כי בניין חדש שהוקם הביא לירידת ערך דירתו. בעזרת חוות דעת של שמאי ובשילוב ייצוג של עו"ד תכנון ובניה, ניתן לקבל סעד או תרופה אחרת מבית הדין, בדמות פיצוי כספי. 
  5. היטלי השבחה – עורך הדין יכול לפעול בכלים משפטיים על מנת להפחית את היטלי ההשבחה שחלים לאחר אישור תוכנית בניה או מתן זכויות בניה לבעלי זכות במקרקעין. 
  6. טיפול בנושאים נוספים כגון התנגדות לפרצלציה, פניות לבית המשפט עקב היווצרות מפגעים סביבתיים, קבלת הקלות בתחום התכנון והבניה ועוד. 

לפרטים נוספים צרו קשר עם אלעד ויסטוך – עורך דין תכנון ובנייה >>>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *