עבירות הקשורות למחשב כוללות סוגים שונים של פשעים הנעשים בסביבה ממוחשת, דרך מחשבים ודרך רשתות האינטרנט הכלליות או המוסדיות, ונעשות לצורך מטרת רווח, נזק אישי או כספי.
פשעי הסייבר הנכללים בקטגוריה זו כוללים בין היתר הונאה או זיוף שנעשים באמצעות מחשב, עבירות זהות הקשורות למחשב, שליחה או שליטה בשליחת דואר זבל ברמה פלילית, עבירות של זכויות יוצרים או גניבת סימנים מסחריים, מעשים הקשורים למחשב הגורמים לנזק אישי, שידול וניצול של ילדים או חסרי ישע באמצעות מחשב. קראו בהרחבה על עבירות מחשב!
עד כמה עבירות הנעשות באמצעות מחשבים נפוצות?
לצערנו כל שעה נופלים ברחבי העולם מאות אם לא אלפי משתמשים לידי תחבולות ותכסיסים של האקרים, זייפנים, רמאים, נוכלים ופושעים אחרים שעושים דרך המחשב שימושים לא חוקיים.
זיוף והתחזות באמצעות המחשב כוללים בין היתר התחזות לאנשים או פרופילים לגיטימיים לכאורה דרך הרשתות החברתיות, רשויות, סוכנויות דוגמנות וגופים מוכרים כאלו ואחרים המנסים למשוך אליהם קורבנות פוטנציאלים לצרכים מיניים או כספיים. הקורבן חושב שמדובר בפרופיל אמיתי של אדם או חברה ממוסדת ומוכרת, ובפועל הוא נופל ברשת של מבצע ההונאה.
עבירות הקשורות להפצת וירוסים
טכניקה נפוצה בשימוש במחשב לצורך פגיעה ברכוש או נתונים אל הקורבן זה באמצעות שליחת ווירוסים ותוכנות זדוניות. שליחת אימייל ליעדים מסוימים, למשל, עם קישור לאתר פיקטיבי בו משתמשים יוכלו ללחוץ עליו ולהוריד תוכנה זדונית לאותם מכשירים דיגיטליים של הקורבנות ובכך מבצע הפשע יכול לחדור למידע אישי ורגיש כמו מספרי אשראי ונתונים חיוניים אחרים.
הרבה מאוד פעמים ניתן בקלות לזהות הודעות כזב כאלו, בצורת הניסוח, בטעויות כתיב, שימוש מופרז בסימני פיסוק לא במקום, וכן כל מני סימנים כאלו ואחרים שמעוררים ישר חשד. בראש ובראשונה, אם אתם מקבלים קישור ממקור לא ידוע או ממקור שנראה לכם מתחזה, זה הזמן לפעול למטרת הגשת תלונה במשטרה!