התשובה היא כן.
בשנים האחרונות ניכרת מגמה ברורה של העלאת סכומי הפיצויים הנפסקים ביחס לשיימינג בפייסבוק, ובשאר הרשתות החברתיות, במיוחד כאשר מוכחת כוונת הזדון ומידת הפגיעה ניכרת.
בריונות ברשת הפכה לכותרת מוכרת בעצב, אבל זה לא רק משחק ילדים – יותר ויותר מבוגרים נופלים קורבן להתעללות ברשת.
בקישור זה תוכלו לקרוא בהרחבה אודות שיימינג ברשת!
אנו יכולים לעבוד לקראת עולם מקוון (וגם לא מקוון) טוב יותר.
בִּיוּשׁ באינטרנט הוא סוג של לקחת את החוק לידים.
אינטרנט בהם אנשים מושפלים בפומבי על פעולות שנעשו באופן פרטי או בלי לרצות מיועד לשידור ציבורי באמצעות טכנולוגיה כמו חברתית ואת המדיה חדשה ביוש ושיימינג הוא סוג של השתתפות מקוונת המאפשרת השפלה חמורה.
האינטרנט הוא כלי שמעודד המון מקוון להרוס את המוניטין והקריירה של אנשים או ארגונים שגרמו למצב כלשהו.
בושה מקוונת- שיימינג כרוכה לעתים קרובות בפרסום של מידע פרטי באינטרנט (המכונה doxing )
מה שעלול לגרום לעתים קרובות להעברת הודעות שנאה ואיומי מוות להפחדת אותו אדם. האתיקה של ההשפלה הפומבית הייתה מקור הוויכוח על הפרטיות ועל אתיקה .
הרשתות החברתיות הינן כלים של האינטרנט ששימשו ככלי לביקורת ולשיימניג.
"רק נותנים פורום לאנשים שההצהרות שלהם אולי לא משקפות את האמת."
דייוויד פורלו, יו"ר ועדת המדיה, הפרטיות וההשמצה של לשכת עורכי הדין האמריקנית , זיהה את חששות הפרטיות הפוטנציאליים שהעלו אתרים שמאפשרים הפצת מידע שאינו חלק מהרשומה הציבורית (מסמכים שהוגשו לסוכנות ממשלתית), וכן אמר שאתרים כאלה "רק נותנים פורום לאנשים שההצהרות שלהם אולי לא משקפות את האמת."
מתי בוצע העבירה לכאורה?
עונש של נאשמים פליליים שהורשעו בכך שהטיל אותם על לעג בפומבי הוא נוהג שמקורו באמריקה בתקופה הקולוניאלית. נאשמים מביישים הפכו פופולריים פחות בראשית המאה ה -19.
חשוב לדעת שסכומי הפיצויים בעבור לשון הרע באינטרנט ושיימינג ברשתות חברתיות שונים משתנים ממקרה למקרה. אם תרצו להתייעץ ולדעת עוד בנושא תוכלו להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון וידע רב בנושא זה. כל מקרה נדון לגופו.
עו"ד שלומי וינברג ייתן לכם ייעוץ מקצועי ואדיב בנושא זה.