ישנם סוגים שונים של לימודי פסנתר. כל אחד מהם מבוסס על סולם מוזיקלי שונה ויש לו משמעות מוזיקלית ספציפית. מטרת המחקרים הללו היא להשיג צליל מסוים על ידי שינוי התווים במוזיקה. במאמר זה, אנו הולכים להסתכל על הסוגים השונים של שיעורי פסנתר ולעזור לך לקבל את טכניקת הוראת הפסנתר הטובה ביותר. שיעורים בקנה מידה מוזיקלי שיעורי פסנתר למתחילים שימושיים למי שרק רוצה ללמוד לנגן בפסנתר. הוא מלמד מושגים ועקרונות בסיסיים של יצירת מוזיקה ללא שום מושג בקנה מידה מוזיקלי או הסבר תיאורטי ספציפי. קורס זה מספק דרך ללומדים להקשיב, להתרכז ולעקוב אחר הוראות בקצב שלהם.
למי מתאים לנגן על פסנתר?
פסנתר הוא כלי יפהפה. יש לו צליל יפה ויש לו את היכולת לגרום לאנשים להרגיש רגועים ונינוחים. יש עוד הרבה דברים שהופכים אותו לפופולרי כל כך, אבל החשובים שבהם הם היכולת שלו לשחק על ידי מבוגרים וילדים כאחד. כאשר אתם קונים פסנתר בפעם הראשונה, חשוב לזכור שלכל פסנתר יש את האיכויות הייחודיות לו, קבלו מידע באתר מיוזיק ארנה. יש אנשים שרוצים שילדיהם ינגנו בפסנתר כי הם רוצים שהם יפתחו את היכולות המוזיקליות שלהם. אנשים אחרים קונים פסנתר חדש רק בגלל שהוא נראה יפה ומנגן טוב. אלו שני דברים שונים, אבל בסופו של דבר תמצאו את דרככם להחלטה האם כדאי לנגן על הכלי בעצמכם או לא.
איך בנוי הפסנתר?
הפסנתר הוא כלי נגינה. זה הכלי המנוגן ביותר בעולם, והוא קיים כבר יותר מ-200 שנה. הוא מורכב ממיתרים ומקלדת. המיתרים עשויים בדרך כלל ממעי או ניילון, ואילו המקלדת עשויה לרוב מעץ ומתכת. לפעמים משתמשים בפלסטיק במקום מתכת. לפסנתר ארבעה מיתרים: שני המיתרים הנמוכים (C ו-D) מכוונים למזג שווה; שני המיתרים הגבוהים (E ו-F) מכוונים לטמפרמנט לא שווה, מה שאומר שכל צליל הוא כפולה של שלוש בהשוואה לסולם המיוצג על ידי הצליל הרגיל שלו. לדוגמה, אם A הוא טון טבעי בסולם יחס גובה אוקטבה, הוא יהיה אחד פלוס או מינוס שלושה צלילים מעל כל צליל בסולם הזה – A+2B+3C – הסכום גבוה בשבעה טונים למחצה מ-A עצמו.