מלגזת יד היא סוג של ציוד לטיפול בחומרים שנועד להרמת והובלת משאות כבדים למרחקים קצרים. בניגוד למלגזות חשמליות או מונעות בנזין, מלגזות ידניות דורשות כוח אדם כדי לפעול. הפונקציונליות הבסיסית של מלגזה ידנית כוללת זרוע פלדה שהמפעיל מרים כדי להרים את המטען מהקרקע, ולאחר מכן מתמרן ידנית למיקום הרצוי. הרכיבים העיקריים של מלגזה כזאת כוללים את זרוע הפלדה, הידית, המזלגות ולעתים קרובות גלגלים לניידות קלה. התפעול פשוט: על ידי דחיפת הידית כלפי מטה, המזלגות עולים, מחליקים מתחת לעומס. לאחר מכן המפעיל מרים את הידית, מרים את העומס להובלה, ולאחר מכן מוריד אותו ביעד על ידי שחרור מנוף השולט בהידראוליקה של הזרוע.
היתרונות של מלגזה ידנית
המלגזה הידנית היא אלופת הכדאיות הכלכלית. עם פחות חלקים מכניים וחוסר הצורך בדלק, ההשקעה הראשונית נמוכה משמעותית מזו של מלגזות ממונעות. בנוסף, הוצאות התחזוקה מינימליות בשל הפשטות של העיצוב שלה, מה שמפחית את עלות הכוללת. דיוק הוא התחום נוסף שבו מלגזות ידניות באמת בולטות. למפעיל יש שליטה ישירה על העומס, מה שמאפשר מיקום זהיר ומדויק, שהוא יתרון משמעותי במיוחד בסביבות עם שטח מוגבל. רמת שליטה זו חיונית במניעת נזק לסחורות ויכולה לתרום לנוהלי טיפול בטוחים יותר במקום העבודה. מלגזה ידנית היא יחסית קלה לשימוש, עם מנגנונים פשוטים הדורשים הכשרה מינימלית.
למי מתאימות מלגזות ידניות?
יש לא מעט מקומות שבהם אנחנו רואים שנעשה שימוש במלגזות ידניות. למשל: במחסנים קטנים עד בינוניים, במפעלים שיש בהם מעברים צרים מאוד ועוד. בנוסף לכל אלה, פעמים רבות נעשה שימוש במלגזות כאלה גם בענף החקלאות. חקלאים ועובדי חקלאות מתמודדים לעתים קרובות עם שטח משתנה וזקוקים לציוד שהוא גם רב-תכליתי וגם אמין. מלגזות ידניות מתאימות מצוין לסביבות כאלה, מכיוון שהן אינן מסתמכות על סוללות או דלק שיכול להיות קשה למלא מחדש באזורים מרוחקים. המבנה החזק שלהן וקלות התיקון הופכים אותן לאפשרות עמידה לתנאים התובעניים של עבודות חקלאיות שונות. לכן ברור מדוע גם בעידן המודרני המלגזות הללו עדיין זוכות להצלחה ואין ספק שכדאי גם לכם לקחת זאת בחשבון במידת הצורך.