חוק נהיגה בשכרות ושינויו בשנים האחרונות

עורך דין תעבורה

משטרת ישראל מגבירה מדי שנה את אכיפת החוק של עבירת הנהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים. משטרת ישראל מראה נוכחות מוגברת של אכיפה בכל פינת רכב ולכן חשוב שהנוהג ברכב ימנע מעבירות תעבורה. נהג אשר שותה ועולה להגה, עשוי להיות מואשם בעבירה של נהיגה בשכרות ולהיענש בחומרה רבה על-ידי משטרת ישראל, החל מקנס כספי ועד כדי מאסר. החוק מגדיר נהיגה בשכרות במצבים בהם הנהג נוהג לאחר ששתה משקה אלכוהולי בעת נהיגה או בזמן שהיה אחראי על הרכב, לאחר שנמצא בגופו אלכוהול בריכוז הגבוה מהמותר בחוק וכן לאחר שנמצא בגופו סם מסוכן. הן אלכוהול והן סמים עשויים להשפיע על הנהג, לפגוע ביכולותיו המוטוריות, תשומת ליבו למתרחש בכביש יורדת וכן שיקול הדעת שלו בנוגע למדדי הזמן והמרחק בנהיגה.

כמות מותרת

החוק נהיגה בשכרות  מתיר כמות אלכוהול מותרת בדם של נהג על-פי קריטריונים מסוימים של אותו הנהג. נהג חדש, אשר טרם מלאו לו שנתיים של ותק ברישיון נהיגה, נהג צעיר, אשר טרם מלאו לו 24 שנים וכן נהגי רכב ציבורי או רכב משא, יכולים להיתפס ולא להיענש כאשר כמות האלכוהול בדם שלהם אינה עולה על 9 מיליגרם, מעל כמות זו, הנהג ייחשב כשיכור וייענש על-פי חוק. נהגים אשר אינם חדשים, צעירים, נוהגים על רכב ציבורי או משא, יכולים להיתפס ולא להיענש כאשר כמות האלכוהול בדם שלהם אינה עולה על 49 מיליגרם, מעל כמות זו, הנהג ייחשב כשיכור ויואשם בנהיגה בשכרות וייענש על-פי חוק.

ענישה בחוק

נכון לשנת 2019 הענישה בגין נהיגה בשכרות הינה שנתיים של פסילת רישיון ו-10 נקודות לרישיון הנהיגה, זאת על-פי שיטת הניקוד של משטרת ישראל. נהג אשר הואשם בנהיגה בשכרות ומיוצג על-ידי עורך-דין תעבורה אשר מצא כשלים בראיות, בית המשפט עשוי להקל על עונשו ולהפחית מזמן פסילת הרישיון. נהג חדש אשר מורשע בנהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים ייאלץ לעבור מבחן תיאוריה ומבחן טסט מחדש וכן ייאלץ לעבור בדיקות של המכון הרפואי, זאת בכדי שיוכל לקבל את רישיון הנהיגה לאחר שתעבור תקופת פסילת רישיון הנהיגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *