אבחון פסיכולוגי הוא תהליך הערכה שמסייע בהבנת המצב של המאובחן בהקשרים לימודיים, רגשיים, התפתחותיים ובין אישיים. מדובר למעשה עם שם כולל לקבוצת אבחונים אשר מציעים תהליך אבחוני המכוון למתן תמונה אישיותית של הנבדק, לשם מטרות שונות. המטרות הללו עשויות להיות סיוע בתהליך השמה, מתן אבחנה, קביעת תוכנית טיפולית, מתן חוות דעת משפטית ועוד בהתאם למטרות האבחון השונות. האבחונים כוללים מטלות אבחוניות מגוונות הנוגעות להיבטים רגשיים, בין אישיים וקוגניטיביים. חשוב מאוד לבחון מכון לאבחון פסיכולוגי מקצועי שבו המאבחנים הם פסיכולוגים מומחים בתחומם.
מתי יש צורך באבחון פסיכולוגי?
הצורך באבחון פסיכולוגי עשוי להתעורר במצבים שונים כגון: בהקשר טיפולי כאשר יש צורך במידע נוסף ומקיף על מטופל או אדם שפונה לטיפול לשם קביעת תוכנית טיפולית מומלצת או כחלק מהתהליך הטיפולי. בהקשר לימודי כאשר מתעוררים קשיים לימודיים ומתעוררת שאלה לגבי ההשפעה של הגורמים הרגשיים על הקשיים הללו, מומלץ לגשת לאבחון או טיפול פסיכולוגי בשיטת cbt, בהקשר משפטי אבחון פסיכולוגי לא פעם יידרש בכדי לתת אבחנה וחוות דעת אישיותיות סביב סוגיות משפטיות, בהקשר התפתחותי לא פעם האבחון נערך כאשר יש שאלה לגבי תקינות ההתפתחות של ילדים מתחת לגיל שש בתחומי השפה, התקשורת, הקוגניציה, הרגש ועוד.
כיצד בוחרים מכון לאבחון פסיכולוגי?
בכדי לבחור את המכון הטוב ביותר עבור אבחון פסיכולוגי, חשוב מאוד לברר מראש באיזה מכון עורכים את האבחון מהסוג הנדרש לכם ובהתאם לגיל הילד או האדם הבוגר הדורש את האבחון. כמו כן, חשוב מאוד לבחור במכון מקצועי, שיש לו מוניטין בתחום והמלצות רבות. יש לקרוא אודות המכון טרם בוחרים בו ולבדוק מיהו הפסיכולוג המאבחן בו והאם מדובר על איש מקצוע שניתן לסמוך על האבחנות שלו וכי הן מדויקות בהתאם למצב.