תקינות הרכב שלנו חשובה מאוד כמובן על מנת לעבור את הטסט השנתי, אך לתקינות הרציפה של הרכב עוד השפעות משמעותיות הרבה יותר. טיפול תקופתי לרכב ישמור על פעילות תקינה ועל רמת בטיחותו. כמו כן, הקפדה על טיפול תקופתי תמנע תקלות גדולות, מסכנות ויקרות אשר יכלו להתגלות ולהימנע בתחילתן. הבעיה היא שבמרוץ החיים אנו צריכים לזכור לא מעט משימות ואיכשהו הטיפול התקופתי ברכב עלול להישכח. אז איך נוכל להקל על עצמנו עם עול המשימות ועדיין לא לפספס כלום? וגם, מה החשיבות, איך זה עובד וכל כמה זמן נבצע טיפול תקופתי לרכב? קבלו.
טיפול תקופתי לרכב – איך זה עובד?
טיפול תקופתי לרכב כולל בחובו בעיקר בדיקה מקיפה והחלפת כמה חלקים חשובים. ביניהם כלולות מערכת ההגה, הסטרטר, בלמים, גיר ועוד. מה גם כי בטיפול תקופתי מקפידים על החלפה של שמנים מסוגים שונים כמו שמן בלמים, שמן מנוע וכן גם נוזל הקירור.
בנוסף, בטיפול תקופתי נבדקים גם החלקים הגדולים והחיצוניים יותר כמו צמיגים לרכב, בולמי זעזועים, רצועות ועוד.
משמעותו העיקרית של טיפול תקופתי היא לאתר ולמנוע מגוון תקלות, מהקטנות לגדולות ולשמור על בטיחותכם ועל תקינות הרכב לזמן ארוך יותר.
מתי צריך לבצע טיפול תקופתי לרכב?
את המונח 'טיפול עשרת אלפים' כולנו מכירים, בעבר המליצו יצרני הרכבים להעביר את הרכב טיפול כל 10,000 ק"מ. היום המצב דיי שונה בשל שיפור משמעותי בטיב הרכבים. על פי הוראות היצרן תוכלו לדעת כל כמה זמן עליכם להעביר את הרכב טיפול תקופתי.
אז איך נדע את המרווח הנכון
כעת ניצבת בפניכם הבחירה, תוכלו לקחת את הרכב לטיפול תקופתי כל מספר ק"מ מסוים. או שמא כל פרק זמן מוגדר מראש. כך תוכלו לקבע תזכורות ביומן או להזין נתונים בספר היצרן.