הזכויות שיש לעוזרת בית שחשוב שתכירו

הזכויות שיש לעוזרת בית

העסקת עוזרת בית היא פעולה נדרשת במקרה של חוסר יכולת לדאוג לנקיונות ברמה מספקת. הסיבות לכך מגוונות וכוללות חוסר בזמן, העדפה אישית, רתיעה מחומרי ניקוי, חולשה פיזית ועוד. עוזרת בית נועדה לשמור על הניקיון ותחזוקה שוטפת (הקליקו למידע נוסף) ולכן ממלאת תפקיד חשוב במשק  הבית ונדרש אמון הדדי בינה לבין הדיירים. היא עובדת חיונית וגם לה יש זכויות סוציאליות לפי חוק. חשוב להקפיד על שמירתן ולכן כדאי להבין מהן הזכויות ואיך להימנע מטעויות ומחסור בכיסויים ביטוחיים, אשר עלול להוביל לתביעות ולעוגמת נפש לשני הצדדים. מדריכי זכויות עובדים ניתנים לאיתור בקלות באמצעות האינטרנט.

מיצוי זכויות עוזרת הבית

עוזרת בית נחשבת בדרך כלל לשכירה ולכן מגיעות לה מספר זכויות סוציאליות. עליכם לדעת האם היא נחשבת לעובדת שעתית, ולכן מקבלת שכר לפי ימי עבודה בפועל. יש לסכם מראש על גובה התשלום ובכל מקרה אסור לו להיות נמוך משכר המינימום (העומד כיום על 29.12 ש"ח לשעה), ויש לשלם גם הוצאות נסיעה . כמו כן חלה חובת הפרשת לביטוח לאומי, דמי הבראה וביטוח פנסיוני. אותם קריטריונים חלים גם על ועדי בתים אשר מעסיקים עובדי ניקיון. נושאים נוספים בהקשר זה הם ביטול ימי עבודה ביוזמת המעסיק (בשל התחייבויות אחרות שלו) וכן צבירת ימי חופשה והיעדרות מעבודה בחגים (לפי דתה של העוזרת)

נזקים פוטנציאליים כתוצאה משלילת זכויות

תשלומים לביטוח לאומי הינם חובה עבור עוזרת, המוגדרת כ"עובדת במשק הבית", וכן דיווח על ההעסקה, אשר מקנה לעוזרת זכויות סוציאליות בסיסיות. התחמקות מתשלום דמי ביטוח לאומי חושפת את המעסיק לתביעות מצד המדינה ומצד העובדת. התשלומים יועברו לאחר פתיחת תיק מעסיק במוסד לביטוח לאומי או הצהרה ידנית. ביטוח פנסיוני הוא גם בגדר חובה והתחמקות ממנו עלולה להוביל לתביעות של העובדת וגם של המדינה, בעיקר במקרים בהם היא נפגעת והופכת לנכה, אבל גם בסיום עבודתה ועבור סכומים רטרואקטיביים. עמידה בחובות כלפי העובדת בתחום ביטוח לאומי ביטוח פנסיוני ושאר הזכויות המגיעות לה תמנע הסתבכות עם הרשויות והטלת קנסות כבדים על הפרת חוקי העבודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *