תהליך משלוחי גלידה קפואה מורכב למדי. במשך זמן רב חשבו זה מסובך מדי, אך ניתן להתגבר על כך ולבצע משלומים יעילים תוך שלבים שונים המעורבים בתהליך. יש צורך במערכת יעילה שתוכל לטפל בכל השלבים הללו כדי להקל על החברה לספק גלידה.
הקפדה על טמפרטורה מתאימה
גלידה היא כידוע קינוח קפוא פופולרי המיוצר על ידי ערבוב קרח, חלב וחומרי טעם שונים. ישנם כמה גורמים שצריך לקחת בחשבון בעת הכנת הפינוק הקפוא הזה באופן שיתאים למשלוח. משלוחי גלידה קפואה מצריכים קודם כל את המרכיבים הדרושים וכן הציוד הנדרש לתהליך כזה, והטמפרטורה שבה צריך לעשות זאת.
המרכיבים הדרושים כוללים חלב, סוכר או ממתיקים אחרים כמו דבש או סירופ תירס, מלח, תמצית וניל או חומרי טעם וריח אחרים כמו שוקולד או פירות. הציוד הדרוש כולל מכונת גלידה עם קערת מקפיא וחיבור להנעה וכן קערת מקפיא עם מכסה וטופר. אך כמובן, מערכת שילוח עם קירור והקפאה הם חלק לא פחות חשוב בתהליך.
קראו על גלידה בזכיינות >>>
פריחה בשירותי משלוחים
משלוחי גלידה קפואים הם שירות פופולרי יותר ויותר. הוא מועבר בדרך כלל על ידי משאית גלידה המצוידת במקפיא, כף וכלים נוספים. משאיות גלידה קיימות כבר יותר מ-100 שנה. משאית הגלידה הראשונה נוצרה בשנת 1907 שבנה את המשאית כדי שיוכל להשתמש בה כדי למכור את הגלידה הביתית שלו ברחובות אוקלנד. כמה שנים מאוחר יותר, כבר התרחבו שירותי המשלוחים אבל הם הגיעו לשיא תפארתם בתקופה המודרנית. זה יוחס לעלייה בקניות המקוונות, שהגדילה את הגישה של אנשים לפריטי מזון ולמוצרים אחרים מבלי לעזוב את בתיהם.
מגמה זו לא נעלמה מעיניהם של חברות מזון שמחפשות דרכים לנצל את ההזדמנות הזו ולהרוויח יותר כסף מהמוצר שלהן. אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי מתן משלוח חינם בהזמנות מעל סכום מסוים.