בשנות 70, ה80 וה-90 בישראל נבנו בישראל אלפי בנייני מגורים ובמיוחד באזור ערי המרכז וגוש דן. מרבית הבניינים הללו נבנו עם דירות ללא מרפסת, כאשר רבים מן התושבים הרוצים כיום ליהנות מאור השמש הישיר או אוויר במרפסת באוויר הפתוח לא יכולים לעשות זאת כתוצאה מסגנון הבניין הישן של הדירות. מה שקורה הוא שבאותן דירות יש סלון גדול יותר בדרך כלל עם תריס נפתח לבחון מה שאמור להיחשב כמרפסת. לשמחת התושבים ניתן להתארגן יחד כיום ולבצע בניית מרפסת שמש עם חברת א.כסיף לכלל הדירות בבניין מה שיעלה את ערך הדירות וכמובן ישפר את איכות חיי התושבים במקום.
מהי מרפסת שמש?
כיום ברוב הבניינים החדשים דואגים מראש לכלול בתוכניות ובבנייה מרפסת שמש של כמה מטרים רבועים שבה הדיירים יוכלו להתרווח וליהנות מהאוויר הפתוח, השמש והאווירה. במידה ומדובר בבניין ישן או כזה שאינו כולל מרפסות שמש ועדי הבתים יכולים לפנות לקבלן שיבצע עבורם שיפוץ לבניין ויבנה מרפסת שמש. מרפסת זו תהיה חיצונית וכתוספת לבנייה הנוכחית. בדרך כלל יהיה נדרש לשבור את הקיר בסלון שבו נמצא התריס הגדול שאמור להוביל למרפסת ויותקן במקומו חלונות זכוכית על מסילה שכן יוכלו הדיירים לצאת ולהיכנס אל ומהמרפסת.
האם משלמים ארנונה על מרפסת שמש?
כמובן. כל עירייה והתמחור שלה וכן החוקים שלה בנושא.
כיצד מבצעים את העבודה?
בתחילה יש לקבל אישורים על השיפוץ של המבנה והוספת המרפסות מול רשויות המקומיות, גם אם מדובר על הוספת מרפסת בבית משותף. בדרך כלל הקבלן יבצע את העבודה הנדרשת לטובת הגשת התוכניות וקבלת ההיתר. לאחר מכן מתבצע תהליך הבנייה שכולל יצירת כלונסאות ועמודים מקבילים לבניין עליהם תיבנה המרפסת. לסיום מבצעים את עבודת הגימור: שליכט, ריצוף, אם צריך נקודת חשמל, מעקות בטיחות ועוד.