אחד החששות הגדולים ביותר של כל אחד מאיתנו אשר מתחיל בתהליך של בניית מבנה חדש או חידוש מבנה ישן, הוא לגלות שהאנשים איתם אנחנו עובדים, הם חסרי ניסיון וללא ידע מקצועי, או שאין להם את התעודות הנדרשות על מנת לעסוק בתחום.
מן הסתם, לגבי כל מה שקשור לניסיון וידע מקצועי, אנחנו יכולים לדעת זאת עוד לפני שאנחנו שוכרים אותם לתפקיד, במסגרת תהליך החיפוש והבחינה המדוקדקת שאנחנו מבצעים על מנת לשכור את האנשים הנכונים.
אך כשמדובר ברישוי, זה כבר משהו אחר. דוגמא טובה לכך אנחנו יכולים לראות כשאנחנו מחליטים לשכור את שירותיו של אדריכל. כידוע, כל המהות של עבודת אדריכל, היא לתכנן מבנה שיהיה ניתן להשתמש בה, לא רק מבחינה מעשית אלא גם מבחינה פרוצדורלית, כלומר, מבנה שיקבל את כל האישורים הבירוקרטיים הנדרשים. אם הוא לא יכול לספק לנו אותם, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בבעיה.
כיצד אנחנו יכולים לדעת שהאדריכל שלנו מוסמך לקבל את כל האישורים ולספק לנו אותם?
ראשית, אנחנו יכולים לבקש ממנו להראות לנו תעודות נדרשות, כאלה שילמדו אותנו על עבודתו, הכשרתו ועל כך שאנחנו יכולים להשתמש בשירותיו לצורך קבלת אישורים ובכלל. כמו כן, אנחנו יכולים לבדוק בפנקס האדריכלים, האם הוא רשום שם, האם הוא מוכר, אם יש לנו תעודה בתוקף אשר ניתן להשתמש בה.
שנית, אנחנו צריכים לוודא איתו את כל מה שהוא אמור לספק לנו, כיצד תוכנית העבודה אמורה להתבצע, מה לוח הזמנים לעיצוב פנים וכדומה.
צריך להבין, אם הוא לא יספק את כל הכלים והאישורים הנדרשים, אנחנו לא נוכל להשתמש במבנה. אי אפשר להשתמש במבנה שלא קיבל את כל האישורים לשם הפעלתו. על מנת לקבל אותם או על מנת לשפר את כל הליקויים, יש צורך באדריכל אשר אחראי על תכנון המבנה ויכול לספק לנו את כל הפתרונות על פי הצורך.
לסיום, אל תוותרו ותבקשו מהאדריכל שלכם כל הוכחה לכך שהוא עובד עם רישיון ושיש לו את כל הסמכות הנדרשת בשביל לספק לכם את האישורים הנדרשים עבור המבנה שלכם.