ככלל, אם יש לכם תביעה על ליקויי בניה כלשהם, אתם צריכים עורך דין ליקויי בנייה. למה? מה כל כך חשוב בעורך דין שאתם לא יכולים לסדר בעצמכם? איך בכלל עובדת התביעה על ליקויי בניה? ובכן, אם אתם מחפשים את התשובות, אתם במקום הנכון. בשורות הבאות תמצאו את כל המידע שאתם צריכים לדעת על ליקויי בניה והמסתעף.
מכיוון שמדובר בעבירה פלילית לכל דבר ועניין, חשוב מאוד להסתייע בעורך דין שמתמחה בעיקר בתחום זה ויש לזה משמעות וחשיבות מכרעת.
לתיאום פגישה עם עו"ד שמעון האן >>>
סוגי תביעות
תביעות על ליקויי בניה הן רבות והן יכולות להיות מסיבות שונות. לדוגמא: תביעות נגד מוכר דירה יד שניה, תביעות ליקויי בניה נגד בעלי מקצוע, תביעות נגד קבלן וכדומה.
על פי חוק המכר, על הקבלן חלים שתי תקופות אחריות על ליקויי בניה: תקופת הבדק והתקופה שלאחריה, כאשר תקופת אחרי הבדק חלה במשך שלושה שנים לאחר זמן הבדק. ליקויי בנייה כמו איטום וכדומה יחולו לאורך שבעה שנים לאחר הבדיקה, ליקויי פנים כמו ריצוף וכדומה יחולו למשך שנתיים וכן הלאה.
ליקויי בניה
סוגי ליקויי הבניה מתחלקים לשלושה עיקריים. ליקויי בניה קוסמטיים, ליקויי בניה בשלד המבנה וליקויים נוספים שאינם נכללים באחד מאלו. ליקויים שאינם קשורים לקוסמטיקה או לשלד המבנה יכולים להיות ליקויים כמו חיבורי קירות, ליקויים בטיחותיים, ליקויים בחיפוי וכדומה.
כאשר אתם רוכשים דירה, מומלץ לעשות בדק בית במובן הפשוט ביותר. לעבור עם איש מקצוע שיוכל להצביע לכם על בעיות שונות בבניה, כך שתוכלו להיכנס לבית החדש שלכם בלב שלם וללא חשש מליקויים שיתגלו.
אם תרצו להגיש תביעה על ליקויי בניה, תצטרכו לעשות זאת בעזרת עורך דין שיוכל לסייע לכם בסוגיה הלא מוכרת לכם.