איך מקבלים מימון לעסקת נדל"ן?

מימון עסקת נדל"ן

מימון לעסקת נדל"ן שונה ממימון של מיזמים אחרים. הדגשים הבאים יבהירו מה צריך לעשות, על מנת לקבל מימון לעסקת נדל"ן בתנאים טובים ומשתלמים. 

הערכת ערך הנכס 

לפני מימון עסקת נדל"ן יש צורך לדעת מהו ערך הנכס. ניתן להיעזר במחירונים, כאשר מדובר בנכס סטנדרטי, אולם לרוב זה לא מספיק. בעסקאות מורכבות יש לבצע שיערוך נכסים או פרויקטים ולהיעזר בשמאי נדל"ן או מקרקעין. 

בדיקת משאבים והון עצמי 

תמיד יש לבדוק מהם המשאבים שאתם יכולים להעמיד לטובת העסקה. באופן כמעט מוחלט, מימון עסקת נדל"ן מכסה שיעור מסוים מערך הנכס. יש צורך להציג לגורם המממן מהו ההון העצמי שלכם וזהו למעשה פקטור המקדמה של העסקה. 

לא רק בנקים 

מימון לעסקת נדל"ן יכול להתבצע דרך הבנקים, אולם יש גם פעילים אחרים בתחומי המימון והאשראי. לצד בנקים מלווים שמממנים יזמים או קבלנים או בנקים למשכנתאות שפונים ללקוחות פרטיים, יש גם גופים מוסדיים ואחרים שנכנסים לתחום. ודאו כי אתם פונים לגורם שנמצא בפיקוח של בנק ישראל או משרד האוצר. 

השוו עלויות 

תמיד בקשו כמה וכמה הצעות למימון או ליווי הרכישה. מימון לעסקת נדל"ן צפוי ללוות אתכם לאורך שנים. אפילו פערים שנראים לא גדולים בריביות המוצעות יכולים בסופו של דבר להצטבר לסכומי כסף עצומים של עשרות אלפי שקלים ולעיתים גם מאות אלפי שקלים ומעלה (תלוי מהו גודל הפרויקט או העסקה שעל הפרק). 

מתי ניתן מימון ללא הון עצמי 

חלק מהבנקים מוכנים להקצות מימון לעסקאות נדל"ן ללא הון עצמי, במידה והלווה יכול להעמיד ביטחונות מתאימים. לדוגמא, עבור שיעבוד או משכון נכס נוסף, לצד נכס חדש, ניתן לקבל 100 אחוזי מימון. מינוף מסוג זה מתאים לרוב למשקיעים בעלי ניסיון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *